Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Στόχος του Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής να ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση


Αν κάτι είναι άξιο προσοχής στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα, είναι το παρασκήνιο που θα παιχτεί γύρω από την Ελλάδα και το χρέος της. Διότι κατά τα άλλα αν και τα θέματα που υπάρχουν στην ατζέντα είναι σοβαρά, οι ισχυροί της Ευρώπης δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν σοβαρές απαντήσεις και μεταθέτουν τα πάντα για μετά τις ευρωεκλογές.
Δείγμα της δυσλειτουργίας της ΕΕ είναι το γεγονός ότι το μεταναστευτικό απασχολεί όλη την Ευρώπη, κυρίως, όμως του νότιους, αλλά δε θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα, παρά μόνο θα ακουστούν ευχολόγια. Άνθρωποι πνίγονται κάθε μέρα αλλά οι Βόρειοι ζουν στη νιρβάνα της ασφάλειάς τους όταν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία βουλιάζουν από μετανάστες.
Επίσης, στο θέμα της τραπεζικής ένωσης δεν αναμένονται σοβαρές αποφάσεις που να δείχνουν κάποια πρόοδο. Κι έτσι, μένει η Ελλάδα και το πώς θα αντιμετωπίσουν τον Αντ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια οριζόντιων μέτρων.
Ουσιαστικά στη Σύνοδο Κορυφής θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτερο επίπεδο με τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέλει να συναντηθεί με άλλους ομολόγους του και κυρίως με την Αγκ. Μέρκελ. Κι αν θέλετε, το μόνο που προσφέρει η Προγραμματική Συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα πάει με ένα χαρτί στα χέρια του και θα πει ότι αν επιμείνουν στα σκληρά μέτρα κατά της Ελλάδας απλά το χαρτί θα γίνει…
κουρελόχαρτο. Ήτοι θα πέσει η κυβέρνηση και η μαντάμ Μέρκελ θα πρέπει να περάσει μια βόλτα από την Κουμουνδούρου ή να κλείσει… ραντεβού στα γουναράδικα.
Η Συμφωνία είναι ουσιαστικά η εκπεφρασμένη απόφαση της συγκυβέρνησης να μην πάρει άλλα μέτρα και να αναζητήσει την έξοδο από τα μνημόνια με άλλους τρόπους. Αν δεν τη δεχθούν η Μέρκελ και η παρέα της τότε καθίσταται ανενεργή και πρέπει να πάμε σε εκλογές, αν και όλοι το απεύχονται αυτό το σενάριο.
Δεν ξέρουμε αν είναι πολύ κρίσιμη η Σύνοδος αυτή, αλλά σίγουρα θα δείξει προς τα που το πάνε οι ξένοι και πόσο θα το «τραβήξει» η ελληνική κυβέρνηση.

http://www.antinews.gr/2013/10/24/231698/


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: