Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης

Δύο τινά συμβαίνουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και έχουν κρυφή ατζέντα είτε πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα που εμφανίζονται ως ένα..
Θα το γράψουμε με τον πιο απλό και τον πιο ωμό τρόπο που ξέρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης. Μεγαλύτερη κι από την Αλλαγή που μας πούλησε ο Ανδρέας για να γίνει πρωθυπουργός. Ακόμη μεγαλύτερη κι από τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, την κάθαρση του Μητσοτάκη ή αν θέλετε και την επανίδρυση του κράτους της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Ή τέλος πολύ μεγαλύτερη από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.
Δύο τινά συμβαίνουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και έχουν κρυφή ατζέντα είτε πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα που εμφανίζονται ως ένα, αλλά όταν ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μπορεί να μας προκύψει και καμιά… δραχμή εκεί που δεν το περιμένουμε.
Με το χέρι στην καρδιά και με απόλυτο σεβασμό στο 20% ή 30% του ελληνικού λαού που επιλέγει αυτή τη στιγμή να στηρίξει τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στα όσα υποστηρίζουν τα στελέχη του. Για να πούμε την αλήθεια δεν ξέρει κανείς ποια είναι η θέση, ποια η επίσημη γραμμή του κόμματος. Αν αύριο θέλαμε κι εμείς να στηρίξουμε τη «νέα» προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο «παλιό» που εκπροσωπεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταλάβουμε τι μυαλό κουβαλάνε στην Κουμουνδούρου.
Ο ένας (Στρατούλης) βγαίνει και λέει ότι τους δεσμεύει όλους η προγραμματική διακήρυξη του κόμματος όπως αυτή βγήκε από το περσινό συνέδριο. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και… σκίσιμο των μνημονίων. Την ίδια στιγμή πάνω από το 30% του ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι «κομμουνιστογενείς» και «σκληροί της Αριστεράς» που πρόσκεινται στον Λαφαζάνη καταθέτουν
πρόταση για έξοδο από το ευρώ αν χρειαστεί. Η πρόταση φυσικά απορρίπτεται διότι πώς να τα βάλεις με το 70% και πλέον του ελληνικού λαού που στηρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας; Όμως, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν προτάσεις ακόμη και για δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να έχουμε ευρώ ή όχι. Άραγε αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα κάνει τέτοιο δημοψήφισμα; Θα το σκεφτεί καθόλου; Διότι μια σκέψη έκανε ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες και μόλις την είπε τον πήραν με τις πέτρες και τις επόμενες ημέρες έπαψε να είναι πρωθυπουργός.
Σε κρίσιμα θέματα όπως η οικονομία ή τα εθνικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαία γραμμή. Για να μην πούμε για τα εσωτερικά θέματα, την ασφάλεια του πολίτη, την τρομοκρατία, την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων, τις διαδηλώσεις, το μεταναστευτικό κ.λπ.
Υπάρχει μια ενιαία γραμμή για το πώς θα αντιμετωπίσει την πρόκληση του δημοσίου χρέους; Που θα βρει λεφτά για να αποκαταστήσει χιλιάδες υπαλλήλους με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που έχει υποσχεθεί; Τι θα κάνει με τη Θράκη όταν οι ίδιοι οι υποψήφιοί της βγάζουν αφίσες στα τουρκικά;
Τι θα κάνει άραγε με τις εύθραυστες ισορροπίες με τη Ρωσία; Τι σκέφτεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνόμευση της πόλης; Θα αποσύρει πράγματι δυνάμεις από το κέντρο; Θα αφήνει συνδικαλιστές να βρίζουν καταναλωτές όπως έγινε την Κυριακή; Τι θα κάνει με τους τρομοκράτες που απειλούν ξανά τη δημοκρατία; Πώς θα αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις; Στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι έχουν μετρήσει πάνω από 20.000 διαδηλώσεις. Αυτό είναι ή δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τεράστια κατάχρηση του κατά τα άλλα νόμιμου και δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης της αντίδρασης στην κυβέρνηση ή αλλού;
Με απόλυτη συναίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, λέμε στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα: «Αλέξη μας κοροϊδεύεις; Πιστεύεις ότι είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να μας πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες;»
http://www.antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: