Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

«Ναι» από τον ΟΛΠ για την επένδυση 230 εκατ. από την COSCO

Πρόκειται για το έργο επέκτασης του Προβλήτα 3. Όπως προβλέπει η συμφωνία, το κόστος του έργου θα το αναλάβει η COSCO. Όταν ολοκληρωθούν οι κατασκευές, ο κινεζικός κολοσσός θα παραχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο το 24,5% των συνολικών εσόδων που θα έχει από τη δραστηριότητά του στο λιμάνι του Πειραιά.
Την έγκρισή του στο θέμα του φιλικού διακανονισμού με τον κινεζικό κολοσσό COSCO για την επέκταση του Προβλήτα 3 στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

Με την εν λόγω συμφωνία, την οποία ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθίσταται εφικτή η έναρξη των έργων για την επέκταση του Προβλήτα 3, συνολικού κόστους 230 εκατομμυρίων ευρώ.

Πλέον, απομένει μονάχα η έγκριση της συμφωνίας από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και τη Βουλή.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, το κόστος του έργου θα το αναλάβει η COSCO. Όταν ολοκληρωθούν οι κατασκευές, ο κινεζικός κολοσσός θα παραχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο το 24,5% των συνολικών εσόδων που θα έχει από τη δραστηριότητά του στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τη μεγαλύτερη επένδυση στα χρόνια της κρίσης έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για εξαγορά υφιστάμενης υποδομής, αλλά για δημιουργία νέας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε τον φιλικό διακανονισμό ως επιχειρηματική συμφωνία, η οποία θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής, καθώς αναμένεται να διπλασιάσει τα έσοδα του Οργανισμού και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/262723/nai-apo-ton-olp-gia-tin-ependusi-230-ekat-apo-tin-


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: