Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διώξτε τους Κινέζους... Τί τους κρατάτε;

Στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα του πλανήτη, με σύμβολα «προόδου» τον Στάλιν τον Μάο και την Σοβιετία, που παραμέρισαν οι Κινέζοι, τι δουλειά έχουν κάποιες Cosco στις οποίες, όπως μας αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, «οι εργαζόμενοι είναι επινοικιαζόμενοι, δουλεύουν στο γκέτο της εταιρείας κάτω από εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα και με απαγορευμένο το συνδικαλισμό»;

Τι δουλειά έχουν λοιπόν οι Κινέζοι στην Ελλάδα;

Τι δουλειά έχει να επενδύει τα κεφάλαιά του στο λιμάνι του Πειραιά «μολύνοντας», με την καπιταλιστική του λογική, έλληνες εργαζόμενους, ο γνωστός παγκοσμίως Κινέζικος «κατακτητής» που ακούει στο «φρικτό» όνομα Cosco;

Πόσο δύσκολο στους Κινέζους να ρίξουν μια ματιά στο « Λιμάνι του Λαού», του ΟΛΠ, που γλίτωσε από τα νύχια των «κατακτητών» επενδυτών και παραμένει στα χέρια του ένδοξου Σοβιετικού ελληνικού κράτους απασχολώντας ένα ευπρεπέστατο κομμάτι του «στρατού κατοχής» της Ελλάδας σε συνθήκες μπουτίκ του Κολωνακίου;

Ας μελετήσουν τον κρατικό ΟΛΠ και ας τον συγκρίνουν (αν μπορούν) με το «γκέτο» και την «γαλέρα» της Cosco.

Και αν οι Κινέζοι και ειδικά ο αμετανόητος πρωθυπουργός τους που κόβει βόλτες για επενδύσεις δεν ικανοποιείται από το σημερινό «μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης» των κρατικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουμε και άλλα «μεγαλειώδη» παραδείγματα.

Όταν διώξαμε ως ληστή τον Νιάρχο και «ύποπτο» τον Ανδρεάδη (γιατί είχαμε προηγούμενα μαζί τους) και κρατικοποιήσαμε σε «Ναυπηγεία του Λαού» τον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα εμείς είμαστε που αναδείξαμε... (ειδικά τον Σκαραμαγκά) σε «ναυπηγικά λουλούδια» της Μεσογείου...

Τόσοι και τόσοι από συντεχνίες και πολιτικούς εξασφάλισαν τα γεράματα και των παιδιών τους… από τα δύο αυτά κρατικά ναυπηγεία. Ξεχνιέται αυτό;

Αν στην συνέχεια (αφού τα στύψαμε) τα στείλαμε στα τσακίδια του ιδιωτικού τομέα… ήταν πράγματι φοβερή γκάφα… που όμως δεν θα την κάνουμε στον κρατικό ΟΛΠ.

Εμείς είμαστε οι παγκόσμιοι λαϊκοί ήρωες που με το ΠΑΜΕ φροντίσαμε με «αυθόρμητες και ηρωικές απεργίες» να ξαποστείλουμε τους (εχθρούς της Κίνας) άθλιους Γιαπωνέζους της Nissan από τον Βόλο. Βεβαίως εδώ και με την βοήθεια των τότε, επίσης ηρωικών, και υπέρ του κράτους κυβερνήσεων.

Εμείς ορθώσαμε το ανάστημά μας με «αυθόρμητες» ηρωικές απεργίες στην πολυεθνική Pirelli και την εξορίσαμε στην Τουρκία.

Εμείς, πάλι με ηρωικές απεργίες, διώξαμε Γάλλους και άλλους «κατακτητές» από λιπάσματα, χημικές βιομηχανίες και πετροχημικές που ή λειτουργούσαν ή σχεδίαζαν να χτίσουν Γάλλοι και άλλοι «κατακτητές κυρίαρχοι» της Βορείου Ελλάδος.

Εμείς είμαστε που κουνήσαμε το μαντήλι όταν τα μάζεψαν και έφυγαν από την Ελλάδα (μόνο από την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό νότο) η Total, Shell, BP, Esso, και τρεις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.

Και τώρα τι;

Θα μας τρομάξουν οι Κινέζοι της Cosco;

Θα πατήσουν στην ανάγκη μας να βρούμε δουλειά σε 1.500.000 άνεργους αυτοί και κάποιοι άλλοι επενδυτές επειδή καλοβλέπουν την ενέργεια, τα υπόλοιπα λιμάνια, τις μεταφορές, τα νερά, την αξιοποίηση των ορυκτών των μεταλλευμάτων και των πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου της Σοβιετικής Ελλάδας;

Ας το τολμήσουν.

Το «φωτεινό» παράδειγμα στην Cosco με τις «ηρωικές» και ιδίως «αυθόρμητες» κινητοποιήσεις μας, που μόνο από σύμπτωση… τις στηρίζουν το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μήνυμα προς κάθε ιδιώτη επενδυτή και ειδικά εκείνον που θέλει να φτιάξει αυτά που έχει ανάγκη η χώρα αλλά δεν έκανε ακόμη το κράτος-πατερούλης.

Και αν (παρ όλα αυτά) οι ξένοι «κατακτητές» επενδυτές έχουν την παραμικρή αμφιβολία ας δουν και την πολιτική μας κάλυψη όπως ξεδιπλώνεται στην δήλωση-χαιρετισμό για τις κινητοποιήσεις στην Cosco του κ. Π. Λαφαζάνη:

«Χαιρετίζουμε την αυθόρμητη και ηρωική απεργία των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως εδώ και χρόνια έχουμε καταγγείλει, οι εργαζόμενοι της Cosco, οι οποίοι είναι επινοικιαζόμενοι, δουλεύουν στο γκέτο της εταιρείας κάτω από εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα και με απαγορευμένο το συνδικαλισμό ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα στη συγκρότηση σωματείου.

Τα αιτήματα που οι εργαζόμενοι της Cosco προβάλλουν με τον απεργιακό τους αγώνα όχι μόνο είναι απόλυτα δίκαια αλλά και αποτελούν τον πυρήνα των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα, ακόμα και αυτή η κατακρεουργημένη εργατική νομοθεσία της χώρας.

Αυτήν την ώρα αντί η κυβέρνηση και η διοίκηση της Cosco να στέλνουν τα ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά για να αντιμετωπίσουν τους απεργούς, καλούνται να ικανοποιήσουν άμεσα, με δεσμευτικό και φερέγγυο τρόπο, τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν να σταματήσει το εργασιακό κάτεργο και να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπειά τους».

Του Γιώργου Κράλογλου  Capital.gr
antilogos-gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: