Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κυβέρνηση: «Σύγκρουση μέχρι τέλους»! Σε επιστράτευση οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Τα φύλλα επιστράτευσης των εργαζόμενων και επίταξης των εγκαταστάσεων είναι έτοιμα να αρχίσουν να μοιράζονται με την κυβέρνηση να κάνει επίδειξη αποφασιστικότητας...Ο Πρωθυπουργός, έχοντας επιλέξει τη «σκληρή γραμμή», είναι ανυποχώρητος και δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη στρατηγική την οποία έχει χαράξει.

Μονόδρομος είναι για την κυβέρνηση η μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους-απεργούς της ΔΕΗ, μετά την απόφαση για επιστράτευσή τους και αφού είχε προηγηθεί η δικαστική απόφαση που κήρυττε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

Η κυβερνητική γραμμή είναι: «Σύγκρουση μέχρι τέλους» και ο Πρωθυπουργός, έχοντας επιλέξει τη «σκληρή γραμμή», είναι ανυποχώρητος και δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη στρατηγική την οποία έχει χαράξει.

Ήδη η απόφαση του να χρησιμοποιήσει το «όπλο» της πολιτικής επιστράτευσης δείχνει ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή και το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές: «Κανείς δεν δικαιούται να κάνει κατάχρηση της επαγγελματικής του θέσης και της θέσης που του έχει εμπιστευθεί η κοινωνία για την εξυπηρέτησή της, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι αυτονόητο και πασιφανές».

Στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί η άποψη ότι «οι απεργοί, έστω και αργά, θα υποχωρήσουν» και επενδύουν πολιτικά στη θεωρία του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», δηλαδή στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν περίμενε άλλο για να διαπιστώσει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και ανέλαβε το πολιτικό κόστος της πολιτικής επιστράτευσης , με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, με κύρια αιτιολογία τις κοινωνικές συνέπειες που προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εμφανίζονται ήρεμοι και για τους βουλευτές της ΝΔ και δεν ανησυχούν για τη στάση τους στην ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

ΜΑ


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: