Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η λογική του τσαμπουκά δεν πρέπει να περάσει, για κανέναν

Θα σκίσουμε τα φύλλα πορείας, διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί στα κανάλια είπε ο δυστυχής ότι παίρνει 1.400 ευρώ για 29 χρόνια δουλειάς. Ξέχασε να μας πει όμως δύο πράγματα: Το ένα είναι από πότε έχει να πάει για δουλειά καθ’ ότι εμείς τον ξέρουμε χρόνια τώρα ως πράσινο συνδικαλιστή που τώρα έγινε Συριζαίος. Και δεύτερον λησμονεί να μας πει αν είναι υπόδικος για την υπόθεση των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ για να κάνει ταξιδάκια και συνέδρια.
Εν πάση περιπτώσει, ο Φωτόπουλος δεν είναι της παρούσης αλλά το κρίσιμο και μεγάλο θέμα για την Ελλάδα είναι οι… Φωτόπουλοι αυτής της χώρας που καταστρέφουν την πατρίδα. Και την καταστρέφουν βεβαίως με την ευγενική συνδρομή και μερίδας του πολιτικού προσωπικού που δεν έχει σχέδιο και παίρνει αποφάσεις στο ποδάρι, χωρίς αιτιολόγηση της σημασίας που έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Μεταξύ αυτών είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας η οποία όμως πρέπει να γίνει μόνο για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να έχει καλύτερες υπηρεσίες ο πολίτης χωρίς να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ειδικά τώρα που έχει καταστραφεί οικονομικά. Και ο δεύτερος είναι για να μην επιβαρύνεται ο πολίτης με τεράστια ποσά μέσω του προϋπολογισμού για να κάνει η ΔΕΗ τον εκσυγχρονισμό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια.
Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό εννοούμε τόσο την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής ρεύματος όσο και ορισμένα κολπάκια που υπάρχουν… τιμής ένεκεν. Όπως το φθηνό ρεύμα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Όπως τα κρυφά «δάνεια» που δεν αποπληρώνονται ποτέ στη ΓΕΝΟΠ από
την ίδια την επιχείρηση. Δηλαδή η εταιρεία πλήρωσε τους συνδικαλιστές προκειμένου να κάνουν απεργία. Απίστευτα πράγματα για τα οποία ευθύνες έχουν και οι διορισμένος διοικήσεις που έκαναν τα κομματικά χατίρια. Όπως επίσης και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα απίστευτα προνόμια και κρυφές αυξήσεις μισθών με τη μορφή μπόνους ή υπερωριών που δεν γίνονται ποτέ.
Αν και όλες οι κυβερνήσεις εδώ που τα λέμε ποτέ δεν θέλησαν να θίξουν τα προνόμια κανενός δημόσιου φορέα, τρέφοντας με τον τρόπο τους την συνδικαλιστική ασυδοσία.
Με αφορμή το παράδειγμα της ΔΕΗ και τον Φωτόπουλο που θα σκίσει τα φύλλα της επιστράτευσης βλέπουμε την εικόνα που επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα. Η «λογική του τσαμπουκά» που μπορεί να καταστρατηγεί νόμους, να γράφει τα δικαστήρια στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς να υπολογίζει το κοινωνικό σύνολο. Δείτε μόνο τι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι Φωτόπουλοι απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
Οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κόψουν τα φάρμακα γιατί το περιθώρια κέρδους τους μειώθηκε από το 21% στο 19%. Μιλάμε για… καταστροφή.
Στα Πανεπιστήμια το χάος. Μόλις 27 διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν πριν μερικές ημέρες να κλείσουν το ΕΜΠ και μόλις την τελευταία στιγμή διασώθηκε το εξάμηνο και η τιμή του καλύτερου, ίσως, πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας.
Στον στενό δημόσιο τομέα οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν και κάνουν «λευκή απεργία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έρχονται, όλο έρχονται και ποτέ δεν τις βλέπουμε. Οι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγησή τους αλλά δεν προτείνουν απολύτως τίποτε για το πώς θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και πώς θα αναδειχθούν οι καλύτεροι.
Αυτός ο τσαμπουκάς που εκτράφηκε εδώ και δεκαετίες από μια τραβεστί αριστερά που ενώ θα έπρεπε εκ της φύσεώς της να υπηρετεί την πατρίδα και την πρόοδο είναι ότι πιο οπισθοδρομικό έχει να επιδείξει η χώρα.
Αυτοί οι τραβεστί αριστεροί που ενώ οι περισσότεροι είναι βολεμένοι από εδώ κι από εκεί κάνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα επαναστατική γυμναστική.
Τέτοιου είδους γυμναστική ήταν αυτή που έκαψε την Αθήνα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, μόνο που από τότε είχαμε και άλλους άδικους νεκρούς αλλά δεν μάτωσε… αριστερό ρουθούνι.
Τέτοια επαναστατική γυμναστική ήταν και το κίνημα των Αγανακτισμένων, των δήθεν για να λέμε την αλήθεια που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα σαν έναν πολιτικός πολτός. Αριστεροί, Πασόκοι, λαϊκιστές δεξιοί, ακροδεξιοί και αναρχικοί να διαδηλώσουν για τα μνημόνια και μετά από μέρες, όταν δεν τους βγήκαν τα νέα «Δεκεμβριανά» γύρισαν στους καναπέδες τους.
Δυστυχώς οι Αγανακτισμένοι που μούντζωναν την Βουλή και την έλεγαν μπουρδέλο, άφησαν μια μεγάλη κληρονομιά στη χώρα. Και η κληρονομιά αυτή είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ. Οι Τσίπρες της τεμπέλικης κοιλάδας που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στην πραγματική ζωή, που δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο και θέλουν να αρπάξουν την εξουσία. Και ξέρουν τον τρόπο αφού σπρώχνονται από τους Πασόκους που έχουν πείρα στην εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που αγκαλιάζει οτιδήποτε αντιδραστικό και οτιδήποτε χρησιμοποιεί το «δίκιο του εργάτη», ακόμη και σε βάρος του δίκιου της χώρας. Όταν οι μειοψηφίες επιβάλλουν τη λογική του τσαμπουκά και παίζουν πολιτικά παιχνίδια, καταλήγουμε στις καταστάσεις σαν τις σημερινές. Ποιες είναι αυτές; Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να κάνουν απεργίες και να επιστρατεύονται για μια «μικρή ΔΕΗ» που είναι αμφίβολο αν θα πουληθεί ποτέ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύει τα 120 κουκιά για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Όχι, λοιπόν. Βαρεθήκαμε τη λογική του τσαμπουκά που τα διαλύει όλα και μετά κλαίει πάνω από τα ερείπια. Δεν πάει άλλο σ’ αυτή τη χώρα να γυρίζει πίσω δεκαετίες απλά και μόνο για να αυτοεπιβεβαιώνονται οι γιαλαντζί επαναστάτες.
Κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τους επαγγελματίες επαναστάτες που παίρνουν μισθό για να κάνουν μπάχαλο και να φέρνουν το χάος. Αυτοί φταίνε σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της χώρας.
Και φταίνε και οι πολιτικοί μας που τους «φούσκωσαν» τα μυαλά, τους καλοτάισαν και τους έκαναν κομματικούς στρατούς. Και η ΝΔ μέσα σ’ αυτούς, και το ΠΑΣΟΚ και τώρα πληρώνουν τα επίχειρα της ξεφτίλας τους. Ως εδώ και μη παρέκει, λοιπόν.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: