Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Τελευταία έξοδος: Αντώνης Σαμαράς

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη, έχει υποπέσει σε γκάφες, έχει πληγώσει -η ΝΔ εννοείται- τους ψηφοφόρους της, κι έχει γενικώς μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Πότε κρύο πότε ζέστη. Εκεί που λέει ο Σαμαράς <<δόξα τω θεώ>> την επόμενη αναφωνεί <<βοήθα Παναγιά>>.
Κάπως έτσι πορεύεται δύο και πλέον χρόνια και μπορεί σε πολλούς από εμάς που τη στηρίξαμε να μην μας αρέσουν αρκετά πράγματα, ωστόσο, ουκ ολίγες φορές λέμε ότι ευτυχώς που υπήρχε σ΄αυτήν την κρίσιμη περίοδο και δεν διαλύθηκε η πατρίδα. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε με μια κυβέρνηση της Αριστεράς μαζί με το όλον ΠΑΣΟΚ.
Όμως, ας αφήσουμε το παρελθόν κι ας πάμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο ίσως να μην έχει προηγούμενο. Κι όλα αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας, κι όχι μόνο βεβαίως.
Στην Ουκρανία γίνεται της κακομοίρας και με την αφορμή αυτή ξεκίνησε ένας νέος ψυχρός πόλεμος Δύσης - Ρωσίας. Ο Πούτιν είναι σκληρός παίκτης και οι ισορροπίες πολύ λεπτές. Το εμπάργκο και από τις δυο πλευρές έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλη την Ευρώπη και οι επιπτώσεις είναι μεγάλες. Μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει δεκάδες εκατομμύρια από τις εξαγωγές ενώ άγνωστες είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό. Στην Ιταλία θα χαθούν πάνω από 200 εκατ., στην Τσεχία πανικός κ.λπ. Για σκεφτείτε τι θα γίνει αν υπάρξει αεροπορικός αποκλεισμός ή αν το εμπάργκο του Πούτιν επεκταθεί σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και συνεχιστεί και όλο τον χειμώνα.
Το εμπάργκο το επέβαλαν οι ισχυροί, οι ΗΠΑ και η ΕΕ μέλος της οποίας είμαστε κι εμείς. Μπορούμε να αντιδράσουμε; Μπορούμε να πούμε ότι μονομερώς δεν δεχόμαστε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και να συνεχίσουμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας; Μπορούμε εν πάση περιπτώσει να απομονωθούμε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Καλές και άξιες οι επιστολές του Μανόλη Γλέζου στο… Μόσκοβο να μας λυπηθούν και να δείξουν τη φιλία τους προς την Ελλάδα. Όμως, αυτά δεν είναι διπλωματία είτε μας αρέσει είτε όχι.
Από την άλλη στο Ιράκ ξεκίνησε νέος πόλεμος, οι Τζιχαντιστές απειλούν να σφάξουν τους πάντες, οι
Αμερικανοί αντεπιτίθενται. Στη Γάζα σφαγή με το Ισραήλ να μην καταλαβαίνει από νεκρά παιδάκια ενώ στη Συρία και τη Λιβύη συνεχίζεται ο εμφύλιος. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο ιός Έμπολα να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και να βάλει και την Ελλάδα σε μπελάδες. Άλλωστε, με τόσους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας από την Αφρική κανείς δεν αποκλείει τίποτε.
Μέσα σε όλα αυτά… έσκασε μύτη και η Πόλα Ρούπα και μας απειλεί ενώ τα μπάνια του λαού βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ποιος βλάκας είπε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο; Καίγεται ο τόπος, η περιοχή μοιάζει με λάκκο των λεόντων και η Ελλάδα είναι στη μέση.
Για σκεφτείτε τώρα να είχαμε μια… στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας από τον… αγιασμένο πλέον Τσίπρα. Να ήταν πρωθυπουργός ο αγιορίτης Αλέξης και να έκανε τσαμπουκάδες στην Ευρώπη. Να ικέτευε τον Πούτιν να δεχθεί τα προϊόντα μας ή ακόμη και να έκλεινε συμφωνίες για να φέρει πετρέλαιο και τουρίστες από τη Βραζιλία και την Βενεζουέλα.
Σκεφτείτε διπλωματία και στιβαρή ηγεσία με υπουργούς τον Στρατούλη και τον Τσουκαλά. Ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε ότι εν μέσω σοβαρών γεωπολιτικών γεγονότων και οικονομικής αναταραχής θα μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και μια μέτρια κυβέρνηση όπως η σημερινή είναι χίλιες φορές καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μαζί με τα εξαπτέρυγά του από το ΠΑΣΟΚ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.
Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα με μια αμφιβόλου εξέλιξης πολιτική αναταραχή μέσω της εκλογικής διαδικασίας.
Η χώρα μπορεί να σώθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά δεν σώθηκαν ακόμη οι πολίτες της από μια σειρά από κινδύνους. Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε πιο… μικρή την Ελλάδα δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε τον Τσίπρα στην πορεία προς το λαό που ξεκίνησε από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας γι’ αυτό.

http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: