Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Η κυβέρνηση πάει για φούντο και καλά να πάθει

Το να επιδεικνύεις αυτοκαταστροφική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό ατόμων με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που συνήθως θεωρούν ότι η ζωή τους έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και ως αποτέλεσμα αναπτύσσουν αυτοκαταστροφικές τάσεις, που φτάνουν μέχρι το επίπεδο ανάπτυξης τάσεων αυτοχειριασμού.

Από κάτι τέτοιο δείχνει πλέον να πάσχει και η ελληνική κυβέρνηση, αφού αδυνατεί να αντιληφθεί τον σάλο που έχει προκληθεί στην ευρισκόμενη – κατά πλειοψηφία – στα… μπάνια του λαού ελληνική κοινωνία, συνεπεία του πιο ηλίθιου φόρου που έχει επιβληθεί από καταβολής ελληνικού κράτους, του ΕΝΦΙΑ.
Ας αφήσουμε κατά μέρος την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ να σου ζητούν να πληρώσεις δύο μόλις μήνες αφότου ξεμπέρδεψες με τον προηγούμενο φόρο που αφορούσε την ακίνητη περιουσία. Μπορεί τον προηγούμενο φόρο να δήλωναν ότι αφορούσε το 2013, η ουσία είναι όμως ότι πληρώθηκε από τα εισοδήματα του 2014.
Κι ενώ ο πολίτης – δεν τα κατάφεραν βέβαια όλοι – είχε μαζέψει λίγα λεφτουδάκια για να πάει στο χωριό του να ξεκουραστεί πέντε μέρες με την οικογένειά του, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για να του πει… «όχι αγαπητέ μου, δεν θα πας». Και μετά έρχονται και κάτι καρεκλοκένταυροι του αρμόδιου υπουργείου, να δηλώνουν ότι δεν θα πάνε διακοπές (τι κρίμα) για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, διορθώνοντας τις «αδικίες» του φόρου!!!
Βρε ηλίθιοι, κάποιοι από αυτούς που σοκάρατε τόσο δραματικά, σε ένα μήνα θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν τα παιδιά τους. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι
40.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, διότι τα χρήματα δεν επαρκούν. Έχει κανείς από εσάς υπόψη πόσο κοστίζει για να πάει ένα παιδί σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ή κάτι ανάλογο; Σκέφτηκε κανείς με το άδειο του κεφάλι, πόσα λεφτά έχετε πάρει από αυτές τις οικογένειες σε χρόνο μικρότερο των έξι μηνών;

Όσον αφορά τον φόρο και τη λογική του παραλόγου που εξυπηρετεί, τα έχουμε ήδη πει. Αρκεί να προσθέσουμε, ότι για ένα σπίτι 75-80 τετραγωνικών σε ένα απλό προάστιο της Αθήνας, σου ζητούν να πληρώσεις κατά μέσο όρο 400 ευρώ (ίσως να είναι και περισσότερο) τον χρόνο, διότι είχες την έμπνευση να δανειστείς (ή όχι) για να αγοράσεις «το δικό σου κεραμίδι»! Λες και δεν εισέπραξαν φόρο κατά την αγοραπωλησία οι κλέφτες του κράτους!
Κι εφόσον το σπίτι το χρωστάς, δεν είναι ακόμα δικό σου! Κι έρχονται και σου ζητούν να πληρώσεις τέτοιον φόρο για το σπίτι που μένεις! Γιατί ρε, με ποια λογική πρέπει να σας πληρώνουμε φόρο για να κατοικούμε κάπου; Νταβατζήδες είστε σα αυτούς που πουλάνε προστασία στα νυχτερινά κέντρα και αν δεν σας πληρώσουμε μας απειλείτε ότι θα προχωρήσετε σε κατασχέσεις, έστω κι αν απέναντι στην τράπεζα είμαστε τακτοποιημένοι; Τον αέρα μας νοικιάζετε; Δικιά σας είναι η χώρα;
Να σου πουν, «ξέρεις, βάλε πλάτη 2-3 χρόνια να μαζέψουμε την κατάσταση» με ένα λογικό ποσό (π.χ. 50 ευρώ το μήνα για ένα τρίμηνο, που κι αυτά πλέον κάποιοι δεν τα έχουν), να το σκεφτείς αλλιώς. Αντί όμως να ρίξουν τον κόσμο στο φιλότιμο, έρχονται σαν φοροεισπράκτορες της οθωμανικής (το τονίζουμε…) αυτοκρατορίας και σου ζητούν λεφτά, ακόμα και για το τελευταίο κωλοχώραφο που έχεις από τη γιαγιά σου στην Άνω Κωλοπετινίτσα, το οποίο δεν σου δίνει κανένα εισόδημα!
Είμαστε αγενείς; Και λίγα λέμε. Και χαιρόμαστε όλως ιδιαιτέρως που σας τσούζει περισσότερο, διότι προέρχεται από ένα μέσο που ουδέποτε υιοθέτησε εύκολη «αντιμνημονιακή ρητορική» του συρμού, εκεί που οι περισσότεροι ζούσαν σε μια δική τους εικονική πραγματικότητα, βοηθούμενοι από την – ως συνήθως πρόθυμη [εκάστοτε] – αντιπολίτευση. Εδώ όμως ξεπεράσατε κύριοι κάθε όριο. Στα παλιά μας τα παπούτσια αν αποφασίσατε να αυτοκτονήσετε πολιτικά. Δεν μας ταΐζετε.
Εμείς σας γράφαμε από την αρχή, όσο αντιδημοφιλείς και να γινόμασταν, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αυτό το ΤΕΡΑΣ που δημιουργήσατε στη μεταπολίτευση για να βυσσοδομήσετε και να κονομήσετε, όχι μόνο εσείς, ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ. Αν δεν μπορείς κύριε να το πληρώνεις, κατάργησέ το. Και αφήστε κατά μέρος τις αηδίες, διότι σε ιδιωτικές συζητήσεις όλοι παραδέχεστε ότι έχουμε δίκιο. Διότι κατά βάθος όλοι σας περιμένετε να περάσει η κρίση για να κάνετε τα ίδια, ο καθένας για «τα δικά του παιδιά».
Εάν νομίσετε ότι αυτή η αθλιότητα, αυτή η ασχήμια που διαπράξατε με τον ΕΝΦΙΑ θα περάσει έτσι, πλανιέστε. Να λέγατε ότι ένα συγκεκριμένο ποσό δεν υπόκειται σε φόρο, κάτι πάει κι έρχεται, εάν δεν θέλετε να πάρετε λίγα από πολλούς. Αλλά να τα εισπράξετε. Διότι πλέον, μάλλον ήρθε η ώρα να μην εισπράξετε, όχι επειδή θα έχει κανείς διάθεση «αντίστασης», αλλά διότι θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο σούπερ μάρκετ των παιδιών του και τον ΕΝΦΙΑ.
Κι εσείς θα συνεχίζετε την ίδια τακτική, να φορτώνετε τον λογαριασμό, υπολογίζοντας να εισπράξετε μόνο μέρος αυτών. Όλα λογιστικά δηλαδή. Να δηλώνουμε στους άλλους ότι «έχουμε λαμβάνειν» και στη συνέχεια να το παίζουμε φιλολαϊκοί κάνοντας συνεχώς ρυθμίσεις! Κι έχουμε καταλήξει να δουλεύουμε όλοι για να πληρώνουμε το αισχρό σας και αδηφάγο κράτος. Κι εσείς δεν καταλαβαίνετε και συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε ως κοινοί λωποδύτες.
Υποτίθεται ότι έχουμε κράξει χίλιες φορές τον Τσίπρα και την παρέα του διότι φαίνεται ότι σκέφτονται να φορολογήσουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε, για να φτιάξουν – λέει – κράτος που να είναι ο ρυθμιστής της οικονομίας. Μπορεί να είναι αυτά μέγιστα κουραφέξαλα, όμως πόσο χειρότερος μπορεί να είναι από εσάς τους γιαλαντζί υπέρμαχους της ελεύθερης αγοράς;
«Εραστές» της ελεύθερης αγοράς έχετε καταντήσει και λογικά θα αντιλαμβάνεστε με ποιον τρόπο το λέμε. Και παρεμπιπτόντως, ας μαζέψετε κάτι μαμόθρευτα καλόπαιδα από «τζάκια» που παριστάνουν τους υπουργούς και μας συστήνουν να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία για να τα βγάζουμε πέρα με τους φόρους που μας κοπανάτε στα κεφάλια συνεχώς.
Αν υπήρχε αγορά θα το είχαμε σκεφτεί από μόνοι μας. Και ο κάθε κόπανος από αυτούς, ας σκεφτεί ότι αλλιώς είναι να ζεις στην Κυψέλη ή την Καισαριανή και αλλιώς στη Φιλοθέη ή την Εκάλη. Άδικο και για τον πλούσιο είναι, ούτε συζήτηση, όμως ο φτωχός δεν θα έχει ένα καρβέλι ψωμί για να φάει (αν και άλλο περιουσία και άλλο ρευστότητα, τελευταία έχουμε δει ιδιοκτήτες τεράστιων περιουσιών να μην έχουν να αγοράσουν τσιγάρα… σοβαρολογούμε). Άει σιχτίρ, ηλίθιοι.

defence-point.gr






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: