Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Απίστευτη δήλωση Φίλη: «Παρά φύσιν» η διδασκαλία των Αρχαίων


Είπε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Α' Γυμνασίου με τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά «προφανώς είναι παρά φύσιν»

Έπειτα από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού», ο νέος οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, αίσθηση προκαλεί η νέα, απίστευτη δήλωση στην οποία προχώρησε ο Νίκος Φίλης.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν περί «εθνοκάθαρσης» για τη γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρθηκε στα Αρχαία Ελληνικά, λέγοντας πως είναι «παρά φύσιν» η διδασκαλία τους στα σχολεία!

Κι όμως, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα, λίγη μόνο ώρα αφότου είχε δεχθεί τις αποδοκιμασίες δεκάδων εκπαιδευτικών, ο κ Φίλης είπε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Α' Γυμνασίου με τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά «προφανώς είναι παρά φύσιν».

«Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».


protothema.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: