Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης προς A. Merkel: Ανάγκη για διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής


Κυρ. Μητσοτάκης προς A. Merkel: Ανάγκη για διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής
Το σχέδιο της ΝΔ για ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που μπορούν να δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel κατά την συνάντηση που είχαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός από τα ζητήματα της οικονομίας, βρέθηκε και το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε στην κ. Merkel την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και επέμεινε ιδιαίτερα στην επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι αυτές θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου η χώρα να καταφέρει να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4% για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως είναι ο στόχος που έχει θέσει ΝΔ.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης και στη ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών, αλλά και σταδιακής μείωσης των φόρων.
Σε ότι αφορά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προβληματική τακτική της Κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα, στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας (Ελληνικό κ.λπ.)






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: