Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Α. Γεωργιάδης προς Π. Πολάκη: Αισθάνεστε καθόλου τύψεις τα βράδια; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με αφορμή ερώτηση του πρώτου για τους διορισμούς στις ΜΕΘ.
«Πρώτον καταδικάζω απερίφραστα τα γεγονότα στην Ιεράπετρα, άλλο πράγμα η πολιτική κριτική κι άλλο οι προπηλακισμοί ενός υπουργού. Κι αυτή η διαφορά μας εσείς χαιρόσασταν χαιρέκακα όταν γινόντουσαν αυτά εναντίον μας. Η ΝΔ μακριά από τέτοια γεγονότα», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να κατακρίνει τον Υπουργό σχετικά με την φωτογραφία που καπνίζει εντός του Υπουργείου Υγείας. «Είναι παντελώς αδιανόητο ο υπουργός υγείας της Ελλάδος να καπνίζει μέσα στο Υπουργείο Υγείας και να κυκλοφορεί η φωτογραφία του στο διαδίκτυο κι από πίσω να λέει απαγορεύεται το κάπνισμα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σας είχε παραιτήσει ο πρωθυπουργός την ίδια μέρα. Πρέπει να καταλάβετε είστε Υπουργός», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον κ. Πολάκη να …ξεχνάει να απαντήσει.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν έμεινε όμως εκεί. Αποκάλυψε απόρρητο και εμπιστευτικό έγγραφο από την νομική υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πολάκης έκανε παρέμβαση και έστειλε συνεργάτες του να πάρουν φακέλους υποψηφίων. «Κατά πρωτοφανή και  παράνομο τρόπο χωρίς να σεβαστείτε καμία διαδικασία και συναίσθηση, διατάξατε συνεργάτες σας,  μοριοδοτήσατε με δικό σας τρόπο και τινάξατε στον αέρα όλη τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην έχουν ανοίξει ακόμα οι ΜΕΘ», υπογράμμισε με νοήμα ο κ. Γεωργιάδη.
Από την πλευρά του ο υπουργός επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. «Να σας εκφράσω κι εγώ τη βαθιά μου συμπαράσταση για την αποτυχία της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε», της οποίας ηγηθήκατε και λέγατε ότι έχει χιλιάδες κόσμου αλλά είχαν πάει κάτω από τα δέντρα και δεν τους έβλεπαν οι κάμερες. Ένα – μηδέν», σχολίασε ο κ. Πολάκης και υποστήριξε ότι πίσω από τα επεισόδια στην Ιεράπετρα ήταν 10 ακροδεξιοί και 5 από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Σε ότι αφορά την παρέμβαση στις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ ουσιαστικά παραδέχτηκε την παρέμβασή του επισημαίνοντας ότι «μπορεί να προβεί σε κάθε έλεγχο κάθε πράξης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ιδιαίτερα δε για προσλήψεις που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο και τον κρατικό προϋπολογισμό».
Και κάπου εκεί ο κ. Πολάκης ξεκίνησε τις …βαρύγδουπες καταγγελίες, δίχως απτά στοιχεία, καθώς
ειδάλλως θα είχαν κατατεθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. «Σύμφωνα με τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 4 Ιουλίου του 2013 που ήσασταν υπουργός υγείας,  ο κ.  Ευσταθίου προφανώς όχι μοναχός του αλλά με άνωθεν εντολή αλλάζει μέσα στο καλοκαίρι και μεσούσης της διαδικασίας ελέγχου των φακέλων τη σύνθεση των επιτροπών αξιολόγησης», ισχυρίστηκε για να λάβει την σχετική απάντηση. «Σε ποιο από τα έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλλου αναφέρεται το όνομά μου; Εγώ έχω για εσάς. Άρα τι συγκρίνετε;», τόνισε με έμφαση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
«Σας κατηγορεί η επιτροπή ότι αφαιρέσατε χαρτιά από τους φακέλους υποψηφίων κι έρχεστε εδώ και μιλάτε για ηθική; Κάνατε μία παρέμβαση που ήταν παράνομη κι αν έχετε κρητική λεβεντιά να πάτε στο δικαστήριο να τα πείτε,  και να σας κρίνει κι όχι η Βουλή για να σας συγκαλύπτουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το άρθρο 86. Για όσους πέθαναν ή η υγεία τους υπέστη τεράστια βλάβη έχετε πείτε συγγνώμη που χάρη στην παρέμβασή σας δεν βρήκαν κρεβάτι; Αισθάνεστε τύχεις καθόλου το βράδυ», προσέθεσε ο Α. Γεωργιάδης.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: