Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η ΜΟΜΑ θα χτίζει... ξενοδοχεία!" Η αφέλεια ως προκάλυμμα του αυταρχισμού;

\"Η ΜΟΜΑ θα χτίζει... ξενοδοχεία!\" Η αφέλεια ως προκάλυμμα του αυταρχισμού;

Ακούσαμε έκπληκτοι τον Υπουργό Εθνικής άμυνας να ανακοινώνει επίσημα ότι θα αξιοποιήσει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, χτίζοντας σε αυτήν... ξενοδοχεία, κτίρια κλπ., χαρακτηρίζοντας ως οχυρά και με την ΜΟΜΑ, δημιουργώντας έτσι επενδυτικές προοπτικές!
Στην ουσία μιλάει για παραβίαση των νόμων, με την καταχρηστική εφαρμογή της δυνατότητας που έχει δοθεί από τον νομοθέτη, ώστε να μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες κτιριακές και άλλες κατασκευές στα στρατόπεδα χωρίς άδειες από την πολεοδομία και χωρίς λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες, για λόγους εμπιστευτικότητας επί των εγκαταστάσεων, ταχύτητας και αμεσότητας, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις, έτσι το επιβάλλουν οι ανάγκες των Ε.Δ. και της ασφάλειας της χώρας.
Είναι ανεπίτρεπτο ένας Υπουργός να δηλώνει δημόσια ως κυβερνητική πολιτική, την καταχρηστική αυτή πρακτική, που πέραν των κατασκευαστικών, λειτουργικών, επιχειρηματικών/επενδυτικών προβλημάτων και ζητημάτων ανταγωνισμού που υπάρχουν, παραβιάζει με την γενίκευσή της κατάφωρα τους νόμους του κράτους.
Μόνο αυταρχικά καθεστώτα το κάνουν αυτό κατά κόρον, να ακυρώνουν δηλαδή και να εκμαυλίζουν τους νόμους κατά πως τους συμφέρει.
Επίσης δήλωσε ότι θα δίνει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε ιδιώτες για 99 χρόνια.
Πέραν του εξευτελισμού των νόμων, φαίνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ε.Δ. λειτουργούν ως δικό του "μαγαζάκι", παρακάμπτοντας την κυβέρνηση, τις θεσμικές διαδικασίες και τους νόμους, για την εξυπηρέτηση των προσωπικών του φιλοδοξιών!
Εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική!!!
Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν όλοι της κυβέρνησης, ότι συμβάσεις αυτής της μορφής στην
σημερινή εποχή είναι εσφαλμένες και ότι οι παραχωρήσεις αυτές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 25-30 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης τους αλλά και καταγγελίας εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Ας θυμηθούμε τι είπε ευφυώς ο Ροϊδης:
"Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων!!!"
*O Στέλιος Φενέκος είναι Πρόεδρος της "Κοινωνίας Αξιών"



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: