Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης για την ΕΕ: Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό

 

«Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό... Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»


Την ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στη μετά λαϊκισμό εποχή επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον απόηχο του Brexit. 

«Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό... Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ως κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΕΛΚ

Ο πρόεδρος της ΝΔ
, παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και την ανάγκη να υπάρξει σε αντιστοιχία, μια νέα «Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης» με τους πολίτες, έπειτα και από το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν «βγάζει» πουθενά, λέγοντας ότι η ΝΔ προτείνει ρυθμούς ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ και πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

 Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος, αλλά η πλευρά των Σκοπίων δεν ακολουθεί την ίδια λογική και υποστήριξε τη θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ενώ τόνισε ότι μέλημα της χώρας μας, είναι η σταθερότητα, η συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει.

Σημειώνεται ότι τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στις εργασίες του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος μάλιστα τον προλόγισε ως τον επόμενο πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: