Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τρέμουν τον... «εχθρό λαό»

Ο Σκουρλέτης σε δηλώσεις του κατηγόρησε τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για την σημερινή συγκέντρωση ότι «έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

Αφού αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε «αρνητική διαφήμιση» της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «αυτή καθ’ εαυτή η λογική όσων καλούν στη συγκέντρωση ενώ σε ένα πρώτο επίπεδο εμφανίζεται ως μια απολιτική προσέγγιση και αυτό είναι κακό, αλλά η λογική τους “όχι στα κόμματα, όχι στα χρώματα, όχι στα συνδικάτα” έχει τα σπέρματα μιας ακροδεξιάς λογικής».

Η Όλγα Γεροβασίλη το τράβηξε πιο πολύ τονίζοντας πως ούτε λίγο ούτε πολύ όσοι θα πάνε στη διαδήλωση και θα φωνάξουν «παραιτηθείτε» είναι... εχθροί της πατρίδας. Είπε: «Το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα. «Το “παραιτηθείτε”, λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο».

Με ειρωνείες αναφέρθηκε στο κίνημα «Παραιτηθείτε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, στη λογική του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Παναγιώτη Νεφελούδη ο οποίος έγραψε στο Facebook για όσους θα κατέβουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο Real FM.

Ποιος ο Κυρίτσης, ένας κομματικός δημοσιογράφος που το μόνο που ξέρει είναι πώς να πηγαίνουν στα Εξάρχεια. Άνθρωποι που λίγο έως πολύ έγιναν γνωστοί μέσα από κινητοποιήσεις, μέσα από δυναμικές διεκδικήσεις οι οποίες πολλές φορές ξέφυγαν από τα όρια.

Συριζαίοι που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους βγήκαν στα τηλεπαράθυρα επειδή πολιορκούσαν, προπηλάκιζαν, έβριζαν πολιτικούς αντιπάλους τώρα να καταφέρονται κατά μιας διαδήλωσης. Ο Πολάκης, αυτός ο τζάμπα μάγκας από την Κρήτη που μόλις είδε διαδηλωτές να τον περιμένουν κρύφτηκε πίσω από μπράβους (πριν φάει μερικές κλωτσιές) αυτή τη φορά δεν... έθαψε κανένα τρία μέτρα μέσα στη γη. Από το facebook είπε ότι το καραβάνι προχωρά κι ας ουρλιάζουν τα σκυλιά. Προφανώς χρόνια τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη γωνία και πετροβολούσε δεν ούρλιαζαν τα σκυλιά. Προφανώς τα αριστερά σκυλιά είναι διαφορετικά από τα κεντρώα ή τα δεξιά. Αλυχτάνε με διαφορετικό τρόπο ή μπορεί το γαύγισμά τους να είναι πιο... επαναστατικό.

Όμως, ακόμη κι αν η σημερινή διαδήλωση δεν είναι σοβαρή ή αν «μπάζει» από παντού, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αντιδημοκρατική και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ευτελίζεται από την κυβέρνηση, αν δεν έχει τίποτε να φοβάται. Δεν είναι δυνατόν μια... αριστερή κυβέρνηση να χαρακτηρίζει αντιδημοκράτες, φασίστες και εχθρούς της Ελλάδας όσους ασκούν το δικαίωμά τους στην αντίδραση και τη διαμαρτυρία.

Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν εκείνοι που έγιναν βουλευτές και υπουργοί πουλώντας επανάσταση. Ξεπουλώντας τους Αγανακτισμένους και τις πλατείες και μετατρέποντας το «όχι» του κόσμου σε «ναι». Δεν έχουν κανένα δικαίωμα εκείνοι που εξέθρεψαν την ελληνική κοινωνία στην ανομία να μιλούν τώρα για κινητοποιήσεις στα όρια της νομιμότητας.

Δεν έχουν δικαίωμα όσοι υπέθαλψαν εγκληματικές πράξεις με αφορμή συγκεντρώσεις, όπως το κάψιμο της Αθήνας, οι καταστροφές ιστορικών μνημείων, οι νεκροί της Μαρφίν, η οικονομική καταστροφή επαγγελματιών του κέντρου, να βγαίνουν τώρα και να το παίζουν προστάτες της νομιμότητας και της τάξης.

Δεν έχουν δικαίωμα αυτοί που προσέβαλαν ουκ ολίγες φορές το ελληνικό κοινοβούλιο και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να χαρακτηρίζουν κάποιους φασίστες και ακροδεξιούς.

Μήπως τελικά το σύνθημα σήμερα στο Σύνταγμα να αλλάξει και από «παραιτηθείτε» να γίνει «ράψτε το»;
antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: