Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οταν ο Μπέζος και ο Φιλιππίδης γλείφουν τον Κιμούλη και εκείνος τον ΣΥΡΙΖΑ

Στήθηκα χθες το βράδυ στο Mega να δω τους καλεσμένους του Πρετεντέρη στην «Ανατροπή».

Ο Κιμούλης, ο Μπέζος κι ο Φιλιππίδης, που θεωρούνται οι τρεις κορυφαίοι Έλληνες κωμικοί της γενιάς τους, ανεβάζουν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, την πιο «αντιεξουσιαστική» ίσως κωμωδία του πατέρα της σάτιρας.

Φαντάστηκα πως με όσα έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και κυρίως με τη γεωμετρική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας, θα άκουγα κάτι ενδιαφέρον απ' τους τρεις αυτούς κωμικούς που ξέρουν καλά τη δουλειά.

Ομολογώ ότι τα έχασα. Είτε από ιδεοληψία είτε από «ιδιοτέλεια», όχι μόνο δεν είπαν λέξη για το τέλος της ουτοπίας, αλλά σχεδόν υπερασπίστηκαν μία πολιτική, αναγκαία μεν, καταστροφική δε για την κοινωνία. Ακόμα κι ο Λαζόπουλος, που εδώ και πέντε χρόνια επιμελείται την αγιογραφία του ΣΥΡΙΖΑ, στο τελευταίο «Τσαντίρι» της χρονιάς πήρε αποστάσεις καταλαβαίνοντας αυτό που έρχεται...

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να θες να ανεβάσεις Αριστοφάνη χωρίς να λες λέξη για όσα συμβαίνουν στην πραγματική ζωή και να θεωρείς τον Βαρουφάκη σοφή επιλογή που απλώς κράτησε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε.

ΥΓ.: Δεν θέλω φυσικά να πιστέψω ότι η χθεσινή σιωπή του Μπέζου έχει σχέση με την εκπομπή που πήρε στην κρατική τηλεόραση. Καλορίζικη!

Πηγή: iefimerida


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: