Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μια ακόμα δικαίωση για την κυβέρνηση Σαμαρά

Δεν χρειαζόταν ο Γιούνκερ, ο Ρέγκλινγκ ή η Βελκουλέσκου για να μας πουν αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει. Ότι δηλαδή το 2015 θα γραφτεί στην σύγχρονη ελληνική ιστορία ως έτος καμπής για τη χώρα. Ότι θα είναι η χρονιά που κατέστρεψε ό,τι χτίστηκε με τόσο κόπο και θυσίες από το 2010 και μετά. Ήρθε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ και μίλησε στο συνέδριο του Economist και ουσιαστικά είπε αυτό που λένε εδώ και καιρό όλοι, εντός κι εκτός Ελλάδας, εκτός βεβαίως από τους ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ, τους ανόητους ψεκασμένους και τους περίεργους «δεξιούς συμμάχους» τους Τσίπρα. Ήρθε η Βελκουλέσκου και δικαίωσε την κυβέρνηση Σαμαρά που είχε βάλει σε τάξη την Ελλάδα.

«Tο 2014, η Ελλάδα είχε εισέλθει σε φάση ανάπτυξης που θα απαιτούσε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015 κι έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δεύτερη ελληνική κρίση».

Μάλιστα πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο, ωστόσο οι Έλληνες δεν έμαθαν από τα παθήματά τους και μια νέα κρίση εμπιστοσύνης ξέσπασε το 2015».

Αλλά πραγματικά δεν χρειαζόταν η Βελκουλέσκου να μας μιλήσει για το έγκλημα που συνετελέσθη εν γνώση του ελληνικού λαού. Ένας χρόνος άλλωστε έχει περάσει από την... δολοφονία της χώρας μ' εκείνη την απόφαση για το δημοψήφισμα που έφερε και τα capital controls. To έγκλημα είχε ξεκινήσει από τα «ουάου» του Βαρουφάκη, από τις δραματικές καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, από το πάγωμα της οικονομίας, από τη στάση πληρωμών σε όλα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε... Σεισάχθεια, από τον Τσίπρα που περιφερόταν από πόλη σε πόλη κι έκανε... περήφανη διαπραγμάτευση.

Όλα αυτά ήταν γνωστά σε όλους μας από πέρυσι, τα καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα φέτος. Τα έχουμε ξαναγράψει: Αν άφηναν τον Σαμαρά, ντόπιοι και ξένοι εγκληματίες, να κυβερνήσει για ακόμη μερικούς μήνες, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Δεν θα είχε χρεοκοπήσει πέρυσι το καλοκαίρι και δεν θα ήταν υποχρεωμένη να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αν τον άφηναν να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει, η οικονομία θα είχε πάρει το δρόμο της. Άλλωστε πέρυσι και πριν τη λαίλαπα Τσίπρα ο Σαμαράς είχε παραδώσει μια οικονομία που είχε επί ένα εξάμηνο θετικό πρόσημο στον ρυθμό ανάπτυξης.

Αλλά δεν τον άφησαν. Πολεμήθηκε και από τον άκρατο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, και από τους εγχώριους κουκουλοφόρους, εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας, και από τους δανειστές. Η κ. Βελκουλέσκου και οι άλλοι κοινοτικοί αξιωματούχοι καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν τους άρεσε ο Σαμαράς, ήθελαν τον Αλέξη και τώρα λένε ότι το 2015 σταμάτησε ο χρόνος για την Ελλάδα. Όμως, το έγκλημα το πλήρωσε και συνεχίζει να το πληρώνει ο ελληνικός λαός; Κάποιος άλλος δεν πρέπει να πληρώσει;
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: