Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Μαρινόπουλος μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα της κυβέρνησης

Η περίπτωση του ενδεχόμενου λουκέτου της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας, με 13.000 εργαζόμενους και 3.000 προμηθευτές, δεν μπορεί να χρεωθεί βεβαίως αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα. Είχε εδώ και χρόνια προβλήματα, είχε πολλά δάνεια, οι μέτοχοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Όμως, το πιθανό λουκέτο με τις απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία φέρει τη σφραγίδα των capital controls στα οποία οδήγησε αυτή η κυβέρνηση τη χώρα. Τόσο ο Μαρινόπουλος όσο και χιλιάδες άλλες εταιρείες έπεσαν θύματα της βουτιάς στην κατανάλωση, των κλειστών συνόρων για τους Έλληνες, της αδυναμίας εξεύρεσης ρευστού, της έλλειψης εμπιστοσύνης από τους ξένους σε μια χώρα που βούλιαζε εξαιτίας των εμμονών μιας κάκιστης κυβέρνησης.

Ίσως ο Μαρινόπουλος και κάποιες από τις 26 χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο τραπεζικών περιορισμών να είχαν γλιτώσει αν αυτή η άθλια κυβέρνηση δεν προκαλούσε την τεράστια ζημιά του 2015. Αν εκείνοι οι πρώτοι καταστροφικοί μήνες δεν υπήρχαν, αλλά κυρίως αν δεν έβγαινε αυτή η κυβέρνηση πέρυσι τον Ιανουάριο η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.

Τον τελευταίο χρόνο η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και γι' αυτό φταίει η παρούσα κυβέρνηση αποκλειστικά. Παρέλαβε μια χώρα που στεκόταν στα πόδια της μετά από χρόνια ύφεση, που είχε προβλήματα αλλά τα αντιμετώπιζε. Την πήρε τη χώρα και την έστειλε στον Καιάδα.

Δυστυχώς τον Μαρινόπουλο στις αιτήσεις στον πτωχευτικό κώδικα θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ήδη
ακούγεται ότι το Mega είναι θέμα χρόνου να σκάσει, όπως και μεγάλοι κολοσσοί στα μίντια. Ήδη ακούγεται ότι η κατάρρευση των λιανικών πωλήσεων και της κατανάλωσης γενικότερα θα φέρει κι άλλα λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ όσοι αντέχουν θα φύγουν για άλλες πολιτείες.

Η οικονομία δεν πάει καλά, όσο κι αν το Μαξίμου επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες ευφορίας. Ενώ ο Τσίπρας ασχολείται με τον εκλογικό νόμο ή κάνει ανόητες αναλύσεις για το πώς φτάσαμε στο Brexit, η επιχειρηματικότητα στη χώρα πνέει τα λοίσθια. Παρά τις εκκλήσεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, να υπάρξουν ταχύτατες αναδιαρθρώσεις δανείων, να φτιαχτούν νέα business plans για τις βιώσιμες εταιρείες, να μειωθεί η φορολογία, να δοθούν διέξοδοι για πρόσβαση στη ρευστότητα, δεν άκουσε. Τώρα δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει τα εγκλήματα αυτά. Αν «σκάσει» ο Μαρινόπουλος και ακολουθήσουν κι άλλοι τότε να είστε σίγουροι πως ότι ήταν η Lehman Brothers για τις ΗΠΑ θα είναι όλα αυτά τα λουκέτα για την ελληνική οικονομία.

Η χρεοκοπία της χώρας θα έρθει πιο κοντά από πέρυσι και δεν θα φταίνε οι ξένοι. Θα φταίει ο Τσίπρας και η παρέα του και θα πληρώσει σύντομα γι' αυτό. Ο Μαρινόπουλος μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα της κυβέρνησης.

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: