Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η αρχή έγινε!

Όποιος περίμενε ότι με την πρώτη διαδήλωση των «παραιτηθείτε» θα έκανε διάγγελμα ο Τσίπρας και θα ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το Μαξίμου, είναι μακριά νυχτωμένος. Η διαδήλωση έγινε, ο κόσμος που ήθελε να πάει πήγε παρά τις απειλές, τις διαρροές για αναρχικούς, τη στοχοποίηση και τις απεργίες. Πήγε ήρεμα και φώναξε σε μια συγκέντρωση που δεν είχε ασφαλώς ούτε τον παλμό, ούτε τη δύναμη των συγκεντρώσεων για το «ναι» ή το «όχι» του περσινού καλοκαιριού.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μια κινητοποίηση από ορισμένους πολίτες που ήταν χωρίς κομματικές ταμπέλες παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «ντύσει» πολιτικά μια εκδήλωση αυθόρμητη. Η αλήθεια είναι ότι η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης πέτυχε. Απαξιώθηκε, λοιδορήθηκε, μειώθηκε σκοπίμως, δαιμονοποιήθηκε με κάθε τρόπο ώστε να αποτύχει. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν μια πετυχημένη προσπάθεια να φανεί ότι υπάρχει και η άλλη άποψη και όταν θα έρθει η ώρα η φωνή τους θα είναι πιο ισχυρή.

Είχαμε πει από την αρχή ότι η προσπάθεια αυτή ενδεχομένως να κάνει κακό γιατί θα αφαιρέσει ένα «όπλο» που έχουν όσοι πιστεύουν πως αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της ιστορίας. Όμως, η συνέχιση, αν όχι τώρα, σίγουρα το «θερμό» φθινόπωρο που έρχεται της κινητοποίησης κατά της κυβέρνησης πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου. Βεβαίως για τη ΝΔ προέχει η μάχη που θα δώσει στην καθημερινότητα με το πρόγραμμα που πρέπει να συντάξει. Θα πρέπει να βγει στον κόσμο με περιοδείες αλήθειας κι όχι υποκρισία και να εξηγήσει στους πολίτες το δικό της «αφήγημα» και το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας που συντελείται ακόμη και τώρα.

Η ΝΔ οφείλει πρώτα να σταθεί στα πόδια της, να αποδείξει ότι μπορεί την καμένη γη που θα παραλάβει να την διαχειριστεί και ταυτόχρονα να δείξει ότι έχει μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος.

Είναι αλήθεια ότι ποτέ τα... αστικά κόμματα δεν είχαν την «τεχνογνωσία» για συγκεντρώσεις και
διαδηλώσεις. Αυτά τα έχει η Αριστερά που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει τίποτε άλλο από το να είναι στους δρόμους. Το είπε λίγο – πολύ ο Κυρίτσης ότι αυτοί έχουν γράψει ώρες στους δρόμους κάνοντας διαδηλώσεις ενώ οι υπόλοιποι κάθονται στους καναπέδες. Είναι πραγματικότητα αυτό, άλλωστε όταν είσαι ανεπάγγελτος ή όταν είσαι επαγγελματίας επαναστάτης βρίσκεις χρόνο για διαδηλώσεις. Όταν δίνεις μάχη για την επιβίωση που να βρεις χρόνο για «επαναστάσεις».

Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι μια παρακαταθήκη για τα όσα πρέπει να ακολουθήσουν, και θα ακολουθήσουν. Όταν 8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται πλέον την κυβέρνηση και τον Τσίπρα είναι θέμα ολίγων μηνών η οργή να μεταφραστεί σε «εμβρυουλκό» πολιτικών εξελίξεων.

Αυτή η κυβέρνηση που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα θα πέσει με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι να ξυπνήσει η ΝΔ και να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ο δεύτερος είναι να ξυπνήσει ο ίδιος ο λαός, όχι μόνο κάνοντας διαδηλώσεις. Αλλά και δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι δεν θα αφήσει να διαλυθεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη χώρα.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: