Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πρόταση Lockheed για αναβάθμιση των ελληνικών F-16 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ

F-16  V
  • Η εταιρεία προτείνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Block.50, Block.52+ και Block.52+ Adv) σε επίπεδο F-16V 4ης γενιάς.

Την πρόταση της για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών F-16 που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της...ΕΑΒ, παρουσίασε στους στρατιωτικούς συντάκτες υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

Η εταιρεία προτείνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Block.50, Block.52+ και Block.52+ Adv) σε επίπεδο F-16V. Το κόστος του προγράμματος δεν έχει προσδιοριστεί, λόγω του πρωίμου σταδίου των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

Οι παλαιότεροι τύποι των αεροσκαφών (F-16 Block 30) προτείνεται να αναβαθμιστούν σε επίπεδο F-16M6, δηλαδή στο επίπεδο των πιο σύγχρονων ελληνικών F-16 Block.52+Adv-, μόνο με υφιστάμενο υλικό, που θα αφαιρεθεί από τα υπόλοιπα προαναφερθέντα ελληνικά F-16.

Η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών προτείνεται να γίνει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λόγω της τεχνογνωσίας της.

Υπενθυμίζεται πως τα αεροσκάφη F-16 έχουν αποκτηθεί από τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις με ισάριθμους διαφορετικούς πρωθυπουργούς, μέσα σε μία 20ετία (1989-2009).
greece-salonika


Η αναβάθμιση του ελληνικού στόλου F-16 είναι απλά μονόδρομος…






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: