Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

62% των Ελλήνων: Λυτρώστε μας από τον Τσίπρα!

Έβλεπα μια δημοσκόπηση προχθές που έδειχνε πως το 62% των Ελλήνων θεωρούν πως το περσινό δημοψήφισμα του Τσίπρα «έβλαψε» τη χώρα…
Ελάχιστοι την πρόσεξαν. Κι όμως λέει πολλά…
Διότι – τι σύμπτωση κι αυτή; - 62% τότε ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!
Άρα τα πράγματα έχουν πλήρως αντιστραφεί από πέρσι…
Το πιο ενδιαφέρον: Από το υπόλοιπο 38% που ΔΕΝ θεωρεί ότι το περσινό δημοψήφισμα «έβλαψε τη χώρα», υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν ότι ήταν υποστηρικτές του ΝΑΙ, που θεωρούν «ωφέλεια» την… «κωλοτούμπα» στην οποία αναγκάστηκε ο Τσίπρας μετά. Κι αρκετοί που δηλώνουν «δεν ξέρω, δεν απαντώ»…
Κι έτσι οι «αμετανόητοι υποστηρικτές του ΟΧΙ έχουν πέσει πια γύρω στο 25% το πολύ!
Κι απ’ αυτούς κάμποσοι είναι ΜΗ Συριζαίοι (ψηφίζουν ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσαυγίτες κλπ.) Κι έτσι ο πραγματικός «σκληρός πυρήνας» της επιρροής του Τσίπρα είναι σήμερα γύρω στο 15-17%!
Συμπτωματικά, τόσο του δίνουν οι περισσότερες άλλες δημοσκοπήσεις…
Αυτός ο «σκληρός πυρήνας» μπορεί να αυξηθεί, αν κάποιοι… «σανοφάγοι» πίστευαν ακόμα τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ξαναψήφιζαν. Αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί πια…
Μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, επειδή κάποιοι από όσους δεν ψηφίζουν Τσίπρα πια, μπορεί να μη πάνε να ψηφίσουν καθόλου (ούτε κόμματα που είναι απέναντί του). Οπότε μειώνεται η εκλογική βάση και ανεβαίνουν «τεχνητά» τα ποσοστά…
Κατά σύμπτωση τα υψηλότερα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί γύρω στο 22%. Μια μόνο τον φτάνει στο 25%, αλλά με «αναγωγή» αναποφάσιστων (και στην ίδια μέτρηση η ΝΔ παίρνει, επίσης με «αναγωγή» 32%).
Θα μου πείτε, οι δημοσκοπήσεις έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους!
Σωστό. Αλλά δεν πιάνουν την «πρόθεση ψήφου»…
Στα λεγόμενα «ποιοτικά στοιχεία», εξακολουθούν να δείχνουν τις «τάσεις» του εκλογικού σώματος.
Και η μέτρηση για το πώς νιώθουν σήμερα οι Έλληνες για το περσινό δημοψήφισμα είναι «ποιοτική». Άρα πιο αξιόπιστη…

Αυτό ΔΕΝ είναι δικό μου «συμπέρασμα» μόνο! Το ομολογούν χαμηλοφώνως όλοι σχεδόν οι δημοσκόποι. Ενώ υπάρχουν και κάποιοι που τα βλέπουν ακόμα πιο «μαύρα» για το ΣΥΡΙΖΑ…
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Πρώτον, ότι με τέτοια ποσοστά στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνά για πολύ ακόμα…
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ταχύτερη δημοσκοπική κατάρρευση που έχει υπάρξει ποτέ από το 1974…
Πράγμα που επιβεβαιώνεται κι από ένα συμβολικό «δείκτη»: στην ερώτηση περί «καταλληλότητας Πρωθυπουργού», ο Αλέξης Τσίπρας υστερεί σταθερά (και με διευρυνόμενη διαφορά) σε όλες τις δημοσκοπήσεις το τελευταίο εξάμηνο!
Κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά: Ποτέ στο παρελθόν, δεν βρέθηκε εν ενεργεία Πρωθυπουργός να υστερεί έναντι οποιουδήποτε άλλου.
Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητη, πρωτοφανής και μη αναστρέψιμη…
Και το χειρότερο: Μπροστά του έχει πολύ μεγάλες «δοκιμασίες»: Τις «φαρμακερές» μεταρρυθμίσεις που του ζητάνε (εργασιακά κλπ.), τον «κόφτη» που απειλείται να ενεργοποιηθεί, τη χιονοστιβάδα από λουκέτα στις αγορές που ήδη άρχισε, και το τσουνάμι των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες τους επόμενους μήνες…
Τα δύσκολα δεν πέρασαν, λοιπόν, για το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μόλις αρχίζουν…
Και τέτοιες πρωτοφανείς δυσκολίες, σε συνθήκες τέτοιας πρωτοφανούς δημοσκοπικής κατάρρευσης δεν αντέχονται.
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντέξει…
Δεύτερον, η ΝΔ με ποσοστά που κυμαίνονται σήμερα γύρω στο 23% χωρίς αναγωγή και γύρω στο 28% με αναγωγή, έχει απόσταση ασφαλείας από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια της. Ούτε έχει δημιουργήσει άξια λόγου «δυναμική»…
Παρ’ όλα αυτά, αργά αλλά σταθερά, μεγαλώνει τη διαφορά της με το ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είναι το σπουδαιότερο…
Για να δημιουργήσει δυναμική, να επισπεύσει τις εκλογές και να διασφαλίσει τη νίκη της σε αυτές χρειάζεται να κάνει πέντε πράγματα…
Όχι 15 ή 115. Μόνο πέντε πράγματα:
- Πρώτον, να μιλήσει για σταδιακή μείωση φόρων! Ώστε μέσα σε τρία χρόνια να έχουν εξαλειφθεί όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
- Δεύτερον, να μιλήσει για σταδιακή μείωση και των ασφαλιστικών εισφορών! Ώστε κι εδώ να επιστρέψουμε στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή, μέσα σε τρία χρόνια.
- Τρίτον, να μιλήσει για το πρόβλημα ασφάλειας. Ώστε να καταργηθεί αμέσως το «αριστερό παρακράτος» που κατήγγειλε ο ίδιος ο Γιάννης Πανούσης, να εξαλειφθεί το «άβατο στα Εξάρχεια», να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας, να κυνηγηθούν οι κουκουλοφόροι που σήμερα κάνουν ό,τι θέλουν…
- Τέταρτον, να μιλήσει για τη λαθρομετανάστευση, δηλαδή για τον άμεσο «διαχωρισμό» των πραγματικών προσφύγων (που είναι λιγότεροι και, θεωρητικά τουλάχιστον μπορούν να απορροφηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), από τους «λαθρομετανάστες» που πρέπει να διαχωριστούν από τους πρόσφυγες και να κρατούνται σε κλειστούς και φυλασσόμενους χώρους. Μέχρι να αναγκαστούν να επιστρέψουν από εκεί που ήλθαν…
Αυτό, είναι πλέον Ευρωπαϊκή πολιτική, που την εισηγήθηκε ο Σαμαράς στην Ευρώπη (επί Ελληνικής προεδρίας το πρώτο μισό του 2014), που την επέβαλαν μετά οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα (την άνοιξη του 2016), αλλά ακόμα αρνείται να εφαρμόσει ο Τσίπρας!
Δεν μπορούν να πιάνονται κάθε μέρα λαθρομετανάστες που βιάζουν αγοράκια των προσφύγων ή κλέβουν Έλληνες ή να δημιουργούν «υγειονομική βόμβα», καθώς γυρίζουν ανεξέλεγκτοι, εκδίδουν τις γυναίκες τους ή τις κόρες τους και… αποπατούν όπου βρουν!
Και κυρίως να ερευνηθούν και να καθαρίσουν οριστικά όλες αυτές οι ΜΚΟ που «ξεφύτρωναν» σαν μανιτάρια και μας έφερναν του λαθρομετανάστες, τους οποίους τους «καθοδηγούσαν» στη συνέχεια, σε απόλυτη συνεργασία με τους «διακινητές». Δηλαδή με τους δουλεμπόρους!
Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να «καθαρίσουν» άμεσα…
- Πέμπτον, να μιλήσει για τις βασικές αλλαγές στην Παιδεία που πρέπει να γίνουν, ώστε να σταματήσει το «ηρωστράτειο» έργο του Φίλη. Γιατί δεν καταργεί μόνο τα Θρησκευτικά. Μειώνει και τα Αρχαία, και τα Μαθηματικά, ενώ εξαλείφει κάθε αρχή και αξία που έχει μείνει όρθια στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα μετά την «επέλαση» των αριστερών ορδών επί δεκαετίες.
Και ταυτόχρονα να επανέλθει η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου (που έγινε τα προηγούμενα χρόνια), αλλά και η πλήρης εκκαθάριση των Πανεπιστημιακών χώρων από τους κουκουλοφόρους (που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ)…
Μ’ άλλα λόγια ο Κυριάκος να πείσει ότι μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του Σαμαρά.
Γιατί όλα αυτά είναι πράγματα που είχε αρχίσει και είχε προχωρήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Άρα μπορούν να γίνουν. Και να πάνε και πολύ πιο πέρα…
Αυτά τα πέντε οφείλει να υποσχεθεί ο Μητσοτάκης.
Γιατί αγγίζουν όλους τους Έλληνες.
Και γιατί ουσιαστικά συνοψίζονται στο εξής ένα:
Μέσα σε τρία χρόνια, μπορούν να εξαλειφθούν όλες οι καταστροφές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Και μια τελευταία παρατήρηση:
Υπάρχει ένα 38% που ψήφισε ΝΑΙ στο περσινό δημοψήφισμα (αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς)…
Κι υπάρχει ακόμα ένα 12% ψηφοφόρων, τουλάχιστον, που άλλαξαν γνώμη από πέρσι (στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι, όπως δείχνουν οι μετρήσεις και η καθημερινή μας εμπειρία).
Κι υπάρχει κι ένα 12% ακόμα που δεν πήγαν να ψηφίσουν ούτε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ούτε στο δημοψήφισμα, ούτε στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, και που σήμερα έχουν απηυδήσει και θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ… χθες! Άρα είναι πολύ πιθανότερο να ψηφίσουν τώρα για την απομάκρυνσή του…
Αυτά όλα μαζί αθροίζουν ένα 62% που θέλουν να φύγει ο Τσίπρας άμεσα. Δεν τον αντέχουν ούτε λεπτό…
Τόσους περίπου τους υπολογίζουν όλες οι «ποιοτικές» μετρήσεις!
Όλοι αυτοί, είτε τους αρέσει ο Κυριάκος είτε όχι, είτε τους αρέσει η ΝΔ είτε όχι, είτε την έχουν ξαναψηφίσει είτε όχι, έχουν πια ισχυρό «κίνητρο» να ψηφίσουν Κυριάκο: Να φύγει ο Τσίπρας!
Και μόνο ψηφίζοντας Κυριάκο μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα ξεφορτωθούν τον Τσίπρα για τα καλά…
Το ισχυρότερο όπλο του Κυριάκου λοιπόν, είναι το «σύνδρομο λύτρωσης» από τον Τσίπρα.
Ένα 62% της κοινωνίας τουλάχιστον το νιώθει. Αν αφαιρέσετε το 25% χονδρικά που δηλώνουν τώρα νεοδημοκράτες, υπάρχει ένα υπόλοιπο 37% που είναι «δεξαμενή» για τον Κυριάκο.
Η πολιτική του Κυριάκου: «εκλογές το ταχύτερο να φύγει ο Τσίπρας» ουσιαστικά μεγιστοποιεί τα κέρδη του Κυριάκου από αυτή τη «δεξαμενή» που φτάνει το 37% του εκλογικού σώματος (πέρα από τους «ορκισμένους» νεοδημοκράτες). Χώρια που αυξάνει τη «συσπείρωση» των ίδιων των νεοδημοκρατών.
Δεν είναι τυχαίο που όσοι ήθελαν… «να συνεργαστεί η ΝΔ με τον Τσίπρα», πολέμησαν λυσσαλέα την στρατηγική επιλογή του Κυριάκου να κόψει τις γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει εκλογές.
Θέλουν να κάνουν τη ΝΔ «εξαπτέρυγο» του Τσίπρα και να τη διαλύσουν.
Θέλουν να οδηγήσουν σε «συγκυβέρνηση», με τον Τσίπρα να έχει το πάνω χέρι. Δεν τους βγαίνει, όμως…
Ο κόσμος που θέλει να φύγει ο Τσίπρας μια και καλή και να φύγει το συντομότερο,
Πρώτον, είναι πολύ περισσότερος!
Δεύτερον, είναι πολύ πιο κοντά σε μια ΝΔ που έχει διάθεση να διώξει τον Τσίπρα…
Τρίτον δεν έχει επιλογή άλλη από το να ψηφίσει ΝΔ (εφ’ όσον μείνει η ίδια μακριά από θεωρίες «συγκυβέρνησης» μαζί του)…
Και τέταρτον είναι η κοινωνική βάση που μπορεί να στηρίξει και μετά τις εκλογές το χτύπημα του κρατισμού και τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες.
Υπάρχει, λοιπόν, ένα 62% της Ελληνικής κοινωνίας (37% περίπου πέραν των νεοδημοκρατών), που φωνάζουν: Λυτρώστε μας από τον Τσίπρα τώρα!
Αυτούς και μόνο πρέπει να ακούει ο Κυριάκος. Κανένα άλλο…
Η Ιρλανδία μπήκε κι εκείνη στο μνημόνιο το 2011. Βγήκε από το Μνημόνιο το 2014. Πέρασε κι εκείνη βαθιά ύφεση στο μεταξύ. Για το 2015 την περίμεναν να σημειώσει ανάπτυξη 8% (και να είναι πρώτη στην Ευρώπη). Και τώρα βρήκαν ότι αναπτύχθηκε πέρσι κατά 26%! Και είναι πρώτη στην παγκόσμια ιστορία!
Κι αυτό το κατάφερε γιατί έχει χαμηλούς φόρους: 12,5% στα επιχειρηματικά κέρδη! Και στο μεταξύ απορρόφησε όλη την ανεργία που της προκάλεσε το Μνημόνιο. Και ξεπέρασε τις απώλειες του ΑΕΠ που είχε υποστεί λόγω του Μνημονίου και της κρίσης που είχε προηγηθεί.
Κι όλα αυτά τα κατάφερε σε ένα χρόνο μέσα…
Όταν ο Σαμαράς είχε προτείνει στόχο για 15% στη φορολόγηση κερδών κάποιοι τον χλεύασαν.
Όταν άρχισε να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές παρά το Μνημόνιο (και χωρίς να χάνει τους στόχους), κάποιοι τον υπονόμευσαν.
Τώρα βλέπουν την Ιρλανδία και τρίβουν τα μάτια τους.
Όμως, ο κόσμος τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει…
Αρκεί ο Κυριάκος να μιλήσει για πέντε πράγματα: Φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλεια, λαθρομετανάστευση και Παιδεία.
Αρκεί δηλαδή να πείσει ότι μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκεί που την είχε φτάσει ο Σαμαράς!
Και να συνεχίσει το έργο του: Να την πάει εκεί που τον πήγαινε ο Σαμαράς.
Αυτό και μόνο μπορεί να του δώσει όχι απλά νίκη. Και αυτοδυναμία ακόμα.
Αρκεί μόνο να επιμείνει στο «σύνδρομο λύτρωσης» από τον Τσίπρα…

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: