Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ζήτω το όχι

<<...Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτής της καταστροφής για να μετατραπεί το Όχι από επέτειος διχασμού (όπως θα ήθελαν οι εμπνευστές του) σε επέτειο ένωσης όλων των Ελλήνων ενάντια στον λαϊκισμό! Αυτός είναι ο μοναδικός εχθρός όλων μας που δεν χτυπιέται παρά μόνο με παιδεία, ορθολογισμό, υπευθυνότητα και γνώση!
Ας καθιερωθεί λοιπόν η 5η Ιουλίου ως εθνική εορτή κατά του λαϊκισμού!...>>

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αμφισβήτησης που χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία (και) στην ψυχοθεραπεία είναι η Σωκρατική. Αποφάσισα λοιπόν να την υιοθετήσω ως εργαλείο ανάλυσης (όχι της ψυχής) αλλά του ΌΧΙ που βροντοφώναξε με την ψυχή της πέρυσι η πλειοψηφία του λαού μας!
Έτοιμοι; Πάμε!
1.     Εφόσον το δημοψήφισμα δεν ήταν για το ευρώ, γιατί ετοίμαζαν σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα (πριν) και γιατί έκαναν κωλοτούμπα σε ένα βράδυ (αμέσως μετά);
2.     Αφού το δημοψήφισμα ήταν μια απλή "εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης για καλύτερη συμφωνία", γιατί να την ξαναζητήσουν, ενώ είχε μόλις δοθεί προ λίγων μηνών μέσω των Εθνικών εκλογών;
3.     Γιατί δεν δημοσιεύσαν πουθενά το "κείμενο" στο οποίο αναφερόταν το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος;
Γιατί δεν το μοίρασαν ως φυλλάδιο ή ένθετο σε όλα τα σπίτια κ με όλες τις εφημερίδες;
Δεν θα μπορούσαν ελάχιστα από τα λεφτά της offshore που μετέχει στην σύνθεση της Αυγής να επενδυθούν για αυτόν τον "ιερό σκοπό";
4.     Εφόσον το δημοψήφισμα δεν ήταν για το ευρώ, δεν θα έπρεπε αυτοί που το εμπνεύστηκαν κ το οργάνωσαν να μας εξηγήσουν αναλυτικά τι σημαίνει το ναι κ τι σημαίνει το όχι αντί να μας λένε τι ΔΕΝ σημαίνουν;
Το μόνο που μας είπαν είναι πως το ναι σήμαινε συμφωνία σε ένα κείμενο που δεν μετέφρασαν, δεν δημοσιεύσαν πουθενά, δεν διάβασε κανείς κ φυσικά δεν αναλύθηκε ποτέ! Από την άλλη μας είπαν ότι το όχι σήμαινε άρνηση της άγνωστης σε όλους κ αδημοσίευτης συμφωνίας για την επίτευξη μιας καλύτερης περισσότερο άγνωστης καθόσον και φανταστικής.
5.     Με την ίδια λογική γιατί δεν μας ρώτησαν και για το mail Χαρδούβελη;  Γιατί δεν
προκήρυξαν νέο δημοψήφισμα και για την συμφωνία του Αυγούστου; Γιατί δεν μας ρώτησαν πάλι "θέλετε αυτήν την συμφωνία ή προτιμάτε μια καλύτερη;". Το ίδιο και για κάθε συμφωνία στην οποία θα καταλήγουμε, να ρωτούν τον λαό: Την θέλετε ή προτιμάτε μια καλύτερη; Να ψηφίζουμε όχι (γιατί πρέπει να είναι κανείς διαταραγμένος για να μην προτιμάει πάντα κάτι καλύτερο), να ξανάρχεται νέα συμφωνία, να ξαναψηφίζουμε όχι κοκ… Να συνεχίζεται αυτή η διαδικασία εις το διηνεκές...! Να πηγαίνουμε από τη μια κακή συμφωνία στην χειρότερη και από το ένα δημοψήφισμα στο επόμενο αναζητώντας πάντα μια "καλύτερη συμφωνία"...
6.     Φυσικά αυτό το σενάριο προϋποθέτει μια Ευρώπη απλό θεατή που μόνιμα θα μας τρίζει τα δόντια χωρίς ποτέ όμως να είναι διατεθειμένη να μας διώξει και φυσικά θα μας δανείζει άνευ όρων για να κάνουμε δημοψηφίσματα! Ε δεν απέχει και πολύ αυτή η προϋπόθεση από όσα μας έλεγαν επί μήνες με τις λύρες, τα νταούλια και τις αγορές που θα παρακαλάνε να μας δανείσουν.  Σε αυτά τα "ατράνταχτα επιχειρήματα" που μεθοδικά "έχτισαν" δεν βασίστηκε τελικά και η διαβεβαίωση πως "το Όχι δεν σημαίνει όχι στο Ευρώ", (ενώ παράλληλα ετοίμαζαν σχέδιο αλλαγής νομίσματος);
Αναρωτιέστε τι έπαθα; Γιατί παραλογίζομαι; Καλά είμαι, απλώς ακολουθώ την "λογική" αυτών που μας κυβερνούν μέχρι τέλους!
7.     Κάποιοι θα σκεφτούν: Τελικά αυτό που ήθελαν οι «Μενουμευρωπαίοι» δεν έγινε; Όχι!
·         Οι «Μενουμευρωπαίοι» ήθελαν να κλείσει η συμφωνία από τότε που συζητιόταν το mail Χαρδούβελη ως βάση! Τότε η στάση αυτή ήταν «προδοτική». Σήμερα μάθαμε πως την ενστερνιζόταν και ο Βαρουφάκης
·         Οι «Μενουμευρωπαίο»ι δεν ήθελαν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 όπως και η πλειοψηφία του λαού σε όλες τις δημοσκοπήσεις! Τότε όμως δε νοιάζονταν όσοι εμπνευστήκαν το δημοψήφισμα-τραγέλαφο για την λαϊκή βούληση…
·         Οι «Μενουμευρωπαίοι» ζητούσαν να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και να κλείσουμε την τελευταία αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου! Δεν ζήτησαν ποτέ διαπραγμάτευση παρωδία! Δεν ζήτησαν νέο μνημόνιο και δύο χρόνια πισωγύρισμα! Για αυτό και δεν ψήφισαν Τσίπρα! Το ότι χάρη στην αντιμνημονιακή ψήφο "διαμαρτυρίας" φτάσαμε στο εκβιαστικό δίλημμα μεταξύ μιας κακής συμφωνίας (από την μία) κ της εξόδου από το ευρώ (από την άλλη), είναι ευθύνη όσων ψήφισαν Τσίπρα τον Ιανουάριο. Προφανώς έχοντας συρθεί σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμά, κάθε λογικός άνθρωπος προτίμησε την κακή συμφωνία που θα μας κρατούσε στο ευρώ! Αλλά και πάλι η πλειοψηφία επέλεξε διαφορετικά. Με αποτέλεσμα για να μην βγούμε από το ευρώ κ να μην εκτελεστεί το Plan X, να έρθει μια νέα πολύ χειρότερη συμφωνία υπό την μορφή νέου μνημονίου!
·         Επομένως αυτό το νέο μνημόνιο είναι επιλογή όσων ψήφισαν όχι! Μπορεί να μην το ήθελαν, αλλά είναι αποτέλεσμα του Όχι τους, το οποίο με την σειρά του είναι αποτέλεσμα της ψήφου τους τον Ιανουάριο! Φαντάζομαι πως ούτε το 24% ΦΠΑ και την καταιγίδα φόρων και μειώσεων ήθελαν αλλά είναι και αυτά αποτέλεσμα των επιλογών τους!
·         Και για να μην κοροϊδευόμαστε, το Όχι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο τριών απανωτών καταστροφικών επιλογών, όπως αντίστοιχα και το Ναι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο τριών απανωτών αντίθετων επιλογών! Εξ ου κ η επιτυχία του Όχι θεωρήθηκε νίκη Τσίπρα (που οδήγησε σε χορούς και πανηγύρια), ενώ η αποτυχία του Ναι θεωρήθηκε ήττα Σαμαρά (που οδήγησε στην παραίτηση του)! Δεν μπορούμε δηλαδή να απομονώνουμε την ψήφο στο δημοψήφισμα και να μην την δούμε ως συνέχεια του Ιανουαρίου. Όπως αντίστοιχα και ο Σεπτέμβριος ήταν συνέχεια του δημοψηφίσματος. Οι τρεις αυτές εκλογικές αναμετρήσεις έχουν δύο κοινά: Τις προκάλεσε όλες ο ίδιος άνθρωπος και μας κόστισαν όλες πάρα πολύ!
Οπότε για να συνεννοούμαστε οι "Μενουμευρωπαίοι" θέλαμε mail Χαρδούβελη. Ιδανικά θέλαμε κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος μετά τις Ευρωεκλογές του 2014! Αλλά τότε είναι που ο αρχηγός του "ΌΧΙ" δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει και να κλείνει αξιολόγηση που θα δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση (δηλαδή τον ίδιον). Προφανώς προτιμούσε να δεσμεύεται από ένα χειρότερο μνημόνιο! Δεν ήθελε να είναι δεσμευμένος από τις αποφάσεις των προηγούμενων ούτε για λίγους μήνες. Προτιμούσε να μας δεσμεύσει όλους για χρόνια!
Αγαπητοί φίλοι του όχι, δημοκρατία σημαίνει παίρνω την ευθύνη για τις επιλογές μου και παίρνω και τα ρίσκα των επιλογών μου! Όταν λοιπόν ψηφίζεις Τσίπρα που σε οδηγεί σε ένα δημοψήφισμα απάτη, όπου ψηφίζεις όχι (χωρίς να ξέρεις σε τι ψηφίζεις), και ακολουθείς ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι πριν λίγους μήνες τυφλά τον ηγέτη του Όχι, καταγοητευμένος από την συμπάθεια που του τρέφεις και την "καθαρότητα" που εκπέμπει, μην ζητάς τα ρέστα αλλού! Γιατί αν υπερίσχυε η άποψη μου, ούτε Αλέξης θα είχε βγει, ούτε δημοψήφισμα θα είχε γίνει, ούτε νέο μνημόνιο θα συζητούσαμε ποτέ!
Εσύ, αγαπητέ «αντιμηνονιακέ» μου φίλε υποστηρικτή του Όχι, έδωσες δύναμη στον άνθρωπο που έριξε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές που η συντριπτική πλειοψηφία δεν ήθελε. Εσύ του έδωσες την δύναμη να ετοιμάζει την έξοδο από το ευρώ που απετράπη με το τρίτο (αχρείαστο ως τότε) μνημόνιο που υπέγραψε. Εσύ του έδωσες την δύναμη να εκπονεί σχέδια πραξικοπηματικού χαρακτήρα όπως τον κατηγορούν όλοι οι πρώην στενότεροι συνεργάτες του! Εσύ του έδωσες την δύναμη να σου επιβάλει capital controls, να σου αυξήσει το ΦΠΑ, τους φόρους, τις προκαταβολές, τις εισφορές, την ανεργία και τα λουκέτα σε πρωτόγνωρα επίπεδα, πάνω που όλοι οι δείκτες είχαν αρχίσει να βελτιώνονται! Προφανώς δεν τα ήθελες όλα αυτά όταν ψήφιζες ΌΧΙ πριν έναν χρόνο! Αλλά όπως είπαμε κάθε επιλογή έχει και τα ρίσκα της! Και αν είχες ψηφίσει Ναι πολλά από αυτά θα τα είχαμε γλιτώσει! Αν δε είχες ψηφίσει και διαφορετικά στις εκλογές του Ιανουαρίου θα είχαμε γλιτώσει ακόμα περισσότερα! Για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν συζητάω! Μην χαλάσουμε τις καρδιές μας χρονιάρα μέρα!
Ζήτω το ΌΧΙ λοιπόν!
Ζήτω το τρίτο μνημόνιο! Ζήτω ο νέος κύκλος ύφεσης! Ζήτω η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και η πληρωμή του σε 4 δώσεις (δεν παίρνω και όρκο ακόμα, δεν θα μου κάνει εντύπωση να τον δω τελικά να πληρώνεται σε 3…).
Ζήτω ο κόφτης, η πρωτόγνωρη φορο-καταιγίδα και οι μειώσεις ρεκόρ! Ζήτω η εκτίναξη των λουκέτων, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και της ανεργίας (που είχε αρχίσει να μειώνεται).
Ζήτω όλα όσα ζήσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
Ζήτω όσα ακόμα θα ζήσουμε χάρη στις επιλογές του τελευταίου ενάμιση χρόνου!
Πιστεύω βαθιά πως αυτή η εθνική επέτειος είναι από τις πιο χρήσιμες και σημαντικές! Πρέπει να καθιερωθεί ως αργία! Πρέπει να την τιμούμε δεόντως ώστε να μάθουμε και να θυμόμαστε με την ευκαιρία του εορτασμού της, πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο λαϊκισμός.
Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτής της καταστροφής για να μετατραπεί το Όχι από επέτειος διχασμού (όπως θα ήθελαν οι εμπνευστές του) σε επέτειο ένωσης όλων των Ελλήνων ενάντια στον λαϊκισμό! Αυτός είναι ο μοναδικός εχθρός όλων μας που δεν χτυπιέται παρά μόνο με παιδεία, ορθολογισμό, υπευθυνότητα και γνώση!
Ας καθιερωθεί λοιπόν η 5η Ιουλίου ως εθνική εορτή κατά του λαϊκισμού!

* Ο Νίκος Ρωμανός είναι Επιχειρηματίας - Ψυχολόγος


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: