Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Το Σχέδιο Χ στο στόχαστρο Κυρ. Μητσοτάκη

Άρχισε η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το plan X του Βαρουφάκη

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον πρωθυπουργό να διαμορφώσει κατά βούληση το πλαίσιο της πολιτικής και επικοινωνιακής ατζέντας εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι στη Συγγρού εκτιμούν ότι, ούτως ή άλλως, οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση θα συγκρουστούν άμεσα με την ίδια την πραγματικότητα των πολιτών.

Η Ν.Δ. έσπευσε να αναδείξει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, μετά τα λάθη που προέκυψαν με τα εκκαθαριστικά, ως ένα πρώτο δείγμα του τι έπεται στο οικονομικό πεδίο, ενώ, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση, η Συγγρού επικεντρώνει την προσοχή της στην προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στη Βουλή της πρότασής της για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς του α΄ εξαμήνου του 2015 και την ύπαρξη Σχεδίου Χ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η Ν.Δ. προεξοφλεί ήδη την άτακτη υποχώρηση του πρωθυπουργού, όπως τη χαρακτηρίζει, καθώς θεωρεί δεδομένη την καταψήφιση της πρότασης από την κυβερνητική πλειοψηφία και ιδιαιτέρως πιθανό το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να αποφύγει να μπει στην κοινοβουλευτική μάχη.

Στον αντίποδα, το βάρος της «γαλάζιας» επιχειρηματολογίας θα σηκώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επαναλαμβάνει διαρκώς ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα, ειδικά την περίοδο υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη, θα τύχουν αργά ή γρήγορα διερεύνησης. Στο επιτελείο της Συγγρού έχουν ήδη κωδικοποιηθεί όλες οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της εποχής αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς και όλα τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από όσα έγραψαν και είπαν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι.

Ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει η Ν.Δ. είναι και η
αναφορά χθες του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος υπογράμμισε πως, «όσες φορές μίλησε για το θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας, κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς». Ο εκπρόσωπος του κόμματος πέταξε, μάλιστα, το γάντι προς την κυβερνητική πλειοψηφία, υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. συναίνεσε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ. «Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Είναι ανάγκη ο λαός να μάθει τι ακριβώς έγινε. Εάν δεν συμφωνήσει, θα αποδείξει στην πράξη ότι φοβάται την αλήθεια, θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή, θα επιβεβαιώσει ότι επιδιώκει τη συγκάλυψη».

Στην ίδια ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μία ακόμη αναφορά του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε αίσθηση. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την προειδοποίηση προς όσους σπεύδουν να... αυτοανακηρυχθούν υποψήφιοι να συγκρατηθούν. Σε μία περίοδο που το «γαλάζιο» παρασκήνιο βρίθει αιχμών αλλά και υπονομευτικών σχολίων, η ηγεσία της Ν.Δ., μέσω του εκπροσώπου του κόμματος, επιχείρησε να βάλει τέλος στα διαλυτικά φαινόμενα μιας πρόωρης προεκλογικής εκστρατείας, σημειώνοντας ότι «πρακτικές αυτοπροβολής και βεβαιότητες συμμετοχής αξιολογούνται αρνητικά».

Παραίτηση Σκλαβούνη

Την παραίτησή του από την επιτροπή κατάρτισης του προγράμματος της Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες, μέσω του δικηγόρου του, ο Χρ. Σκλαβούνης. «Προσέφερα τη βοήθειά μου σε εθελοντική βάση, μη έχοντας καμία οργανική ιδιότητα», σημειώνει κάνοντας λόγο για κατασυκοφάντησή του. «Αποφάσισα να αποσυρθώ (σ.σ. από την επιτροπή προγράμματος) μέχρι να κλείσει το κεφάλαιο της φερόμενης ανάμειξής μου με την παράνομη δραστηριότητα της διακίνησης “μαύρου χρήματος”, γεγονός ψευδέστατο».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: