Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο «φαλακρός ροκ σταρ» και ο «ξεχασιάρης» Δραγασάκης

Πολύ κουβέντα έχει γίνει τελικά για το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαρουφάκη, το Plan X, την καταστροφή της οικονομίας, το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο τρίτο, καθόλου απαραίτητο μνημόνιο. Επίσης το πόσο ζημιώθηκε η χώρα, αν ήταν 20, 40, 86 ή 100 δις ευρώ η «χασούρα» από εκείνη τη δραματική περίοδο την οποία όλοι ζήσαμε. Όλοι τότε μιλούσαμε για τον «φαλακρό ροκ σταρ» που το παίζει οικονομολόγος και υπουργός.

Όλοι βλέπαμε ότι έρχεται καταιγίδα, ότι πλησιάζει μια μεγάλη καταστροφή.

Ο μόνος που δεν το έβλεπε ήταν ο Τσίπρας και η παρέα του. Και χθες δεν μπήκαν καν στον κόπο να υπερασπιστούν εκείνη την περίοδο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση είχε και συμμάχους ορισμένους βολικούς ηλίθιους. Το ΚΚΕ δεν ψήφισε γιατί ήθελε κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Ο Λεβέντης και η παρέα του ξεσκονίζουν τον Αλέξη και η Χρυσή Αυγή μυρίζει την ψήφο της να δει αν βρομάει. Ζήτω που καήκαμε με λίγα λόγια.

Όμως, κάποια πράγματα φαίνεται να ξεχνιούνται και η κυβέρνηση ποντάρει στην συλλογική αμνησία. Γι’ αυτό και λέει αρλούμπες ξέροντας ότι ο κόσμος στις παραλίες σιγά μη θυμηθεί τι γινότανε πέρυσι και πώς συνετελέσθη το έγκλημα.

Για παράδειγμα ο Δραγασάκης χθες έριξε σπόντες για τον Στουρνάρα και αυτός του απάντησε πάνω – κάτω: «Η ΤτΕ σας έσωσε πέρυσι το Μάιο με τη δόση του ΔΝΤ. Αν δεν θύμιζε ότι υπάρχει λογαριασμός του Δημοσίου στην ΤτΕ θα είχαμε πιστωτικό γεγονός».

Ο μέγας οικονομολόγος Δραγασάκης δηλαδή δεν ήξερε ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός για έκτακτες πληρωμές; Περίμενε να του το πει ο διοικητής; Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή από αυτούς που κρατάνε το τιμόνι της χώρας;

Υπάρχει και το άλλο φοβερό και το αποκαλύπτουμε σήμερα. Δύο μήνες πριν αναλάβει την
εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, περίπου τον Δεκέμβριο του 2014 ο κ. Δραγασάκης που σήμερα έχει πάθει αμνησία, συναντάται με κορυφαίο οικονομικό παράγοντα. Έχουν ακουστεί οι φήμες ότι υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οριστεί ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο παράγοντας αυτός, που έχει ακούσει τη φήμη λέει στον Δραγασάκη, ο οποίος έχει στενή σχέση με τον επελαύνοντα τότε Τσίπρα: «Αν βάλετε τον Βαρουφάκη υπουργό θα κάνετε ένα τεράστιο έγκλημα. Να το πεις στον πρόεδρό σου».

Και ο Δραγασάκης απαντά: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είναι επιλογή Τσίπρα και δεν αλλάζει».

Επίσης, να θυμίσουμε στον Δραγασάκη ότι εκείνη τη δραματική περίοδο όπου ο Βαρουφάκης έκανε ό,τι γουστάρει και δεν έδινε λογαριασμό γιατί είχε το πράσινο φως από τον Τσίπρα, σε μια σύσκεψη στο Μαξίμου είχε γίνει χαμός. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι αντέδρασαν με τον «φαλακρό εξολοθρευτή» της χώρας, το «κεφάλαιο» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός;

Είναι αλήθεια ότι έγινε επεισόδιο και η ομάδα Δραγασάκη (στην οποία ήταν και ο νυν πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Λιάκος) είχε πέσει σε δυσμένεια; Τότε που έλυνε κι έδενε ο Βαρουφάκης ο κ. Δραγασάκης γιατί έκανε την «πάπια»; Γιατί δεν αντιδρούσε αν κι έβλεπε ότι η χώρα πάει στα βράχια; Μήπως γιατί ήθελε να κρατήσει τη θεσούλα του;

Και τέλος να θυμίσουμε κι ένα ακόμη περιστατικό. Είναι αλήθεια ότι ο Βαρουφάκης είχε συναντηθεί με κορυφαίο τραπεζικό παράγοντα σε εστιατόριο στο Κολωνάκι; Έναν παράγοντα με καλή σχέση με τον Τσίπρα; Είναι αλήθεια ότι του είχε αναλύσει ο υπουργός τότε το σχέδιο Β κι ο τραπεζικός παράγοντας είχε πάθει την πλάκα του;

Όλα αυτά τα θυμίζουμε για να δείξουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσει τι έγινε πέρσι το πρώτο εξάμηνο. Αλλά δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Θα τους τσακίσουμε στις αλήθειες. Γιατί μπορεί να μην έχουμε γάτες Ιμαλαΐων ή κοριούς, αλλά ξέρουμε το έγκλημά τους.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: