Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κ. Μητσοτάκης: Αυτή η εξεταστική θα γίνει στην επόμενη Βουλή


Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας… έστριψε διά του αρραβώνος και η καρέκλα του πρωθυπουργού έμεινε κενή στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν για την περίφημη «ηρωική διαπραγμάτευση». «Η συζήτηση σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, τόσο που ο κ. Τσίπρας δεν πήρε τον λόγο. Με το προαύλιο τα πάει καλά με την Ολομέλεια βλέπω έχει κάποιες δυσκολίες. Μαθαίνω, όμως, ότι και ο Π. Καμμένος είναι στη Βουλγαρία. Και στην Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία στη σημερινή συζήτηση», υπογράμμισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, με τους Υπουργού στη Βουλή να κοιτάζονται!

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την κατά μέτωπο επίθεση διερωτώμενος αν ο πρωθυπουργός λείπει γιατί φοβάται κάτι. Διεμήνυσε, βέβαια, ότι η ΝΔ στην επόμενη Βουλή θα προχωρήσει με την εξεταστική επιτροπή, αφού «είναι προς όφελος του ελληνικού λαού να δούμε τι έγινε εκείνη την περίοδο». Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έθεσε σε κίνδυνο την μεγαλύτερη κατάκτηση της χώρας, δηλαδή την συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το 2015



«Όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα τόσο μικρότερη νομίζει ο Τσίπρας ότι είναι ανάγκη να μάθουμε τι έγινε. Οι Ερινύες όμως θα σας ακολουθούν», προσέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει με νόημα:
«Δεν παίρνετε συγχωροχάρτι για το τι έγινε το 2015 όσο και αν κοιτάτε προς το 2021»! Βεβαίως ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε σε έντονο υφος ότι δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη αλλά Τσίπρα, καθώς «δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη»!

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε προς το Σώμα τις υποσχέσεις που έδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις πρώτες εκλογές. «Θυμάμαι να ισχυρίζεστε ότι θα επαναφέρατε τον 13 και 14 μισθό, θα καταργήσετε ΕΝΦΙΑ και θα εφαρμόσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε και μίλησε για ένα θέατρο σκιών, προκειμένου να «απεμπλακείτε από τα ψέματα που σας έδωσαν την εκλογική νίκη». «Ήταν μια επιχείρηση στημένη σε ψέματα και σε δημαγωγία. Γνώριζε ο Τσίπρας ότι δεν μπορεί να καταργήσει το μνημόνιο σε ένα νόμο και ένα άρθρο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, με στοιχεία επιχείρησε να αποδείξει ότι τα πάντα ήταν ενορχηστρωμένα από το Μεγαρο Μαξίμου, ώστε να βγει η χώρα εκτός ευρώ. «Στις 26 Ιουνίου ελήφθη η απόφαση για δημοψήφισμα και μετά στις 5 Ιουλίου καθορίστηκε η ημερομηνία του δημοψηφίσματος», είπε και υπενθύμισε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε επισκεφτεί τον Μ. Ντράγκι και μίλησαν για την κίνηση των κεφαλαίων. Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Βαρουφάκης μας «αποκάλυψε ότι είχε επισημάνει ο Γ. Νταίσελμπλουμ ότι χωρίς μνημόνιο το πρόγραμμα θα καταρρεύσει. Και όταν ρωτήθηκε στον ΣΚΑΙ αν ήξεραν ότι θα κλείσουν οι τράπεζες απάντησε ότι προφανώς και το γνωρίζαμε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και χρήση στρατού». Ειδικότερα εξήγησε: «Τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα επισκέφτηκε ο Τσίπρας τον Καμμένο στο Πεντάγωνο και ο Καμμένος είχε πει ότι οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την κατάσταση στο εσωτερικό της Ελλάδας»!

Παράλληλα, υπενθύμισε την φράση «asset» του Α. Τσίπρα για τον Γ. Βαρουφάκη και αναρωτήθηκε «μήπως ο Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές;» Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ατόπημα του Π. Καμμένου για την ασθένεια της Φ. Γεννηματά: «Μένει ασυγκίνητος ο Τσίπρας μπροστά την ακραίως χυδαιότητας φράση του Καμμένου προς Γεννηματά για να μην χαλάσει την εσωτερική ισορροπία. Και μιλάτε για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;»

liberal.gr


Μοιραστείτε


Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: