Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τρέμουν στην ιδέα ότι θα τους έρθουν κι άλλοι τούρκοι στρατιωτικοί

AddThis Sharing Bu

Τελικά, ακόμα και πτώμα η Τουρκία -χωρίς στρατό τουλάχιστον προς το παρόν και για αρκετό καιρό μάλλον- εξακολουθεί και μας δουλεύει ψιλό γαζί. Και οι κυβερνητικοί “μηχανισμοί επικοινωνίας”, όχι μόνον δεν αντιδρούν, αλλά κάνουν τα πάντα για να μην δυσαρεστήσουν τον Ερντογάν, που, μετά τον πρωτοφανή εξευτελισμό να ζητούν τούρκοι στρατιωτικοί άσυλο στην Ελλάδα, τώρα προσπαθεί να αποτρέψει και νέες αυτομολήσεις προς την Ελλάδα, αλλά και πάση θυσία να πάρει τους οκτώ της Αλεξανδρούπολης πίσω.
Και τι “πληροφορίες” δεν έχουν επινοήσει οι προπαγανδιστικές μονταζιέρες του Ερντογάν. Οι οκτώ που ζητούν άσυλο ήταν μεταξύ αυτών που πήραν μέρος στην επίθεση κατά του ξενοδοχείου που κρυβόταν στη Μαρμαρίδα, και τη γλύτωσε επειδή άργησαν να φτάσουν εκεί οι
πραξικοπηματίες. Κάτι, που, εκτός των άλλων, δείχνει τα τεράστια κενά στην πληροφόρηση και την οργάνωση των πραξικοπηματιών. Επίσης, ότι οι 25 από τους εναπομείναντες κομάντος, κρύβονται στα βουνά και προσπαθούν να περάσουν στη Σύμη ή την Κω. Έτσι, καταφέρνει να κινητοποιήσει τη διαλυμένη τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό και την Αστυνομία, μη μπας και περάσουν οι πραξικοπηματίες στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, τα ερντογανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι στην επίθεση εναντίον του πήραν μέρος 40 κομάντος, με επικεφαλής έναν στρατηγό και τρία ελικόπτερα. Με ένα από αυτά ήλθαν στη χώρα μας οι οκτώ.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, ακόμα και ότι “σήκωσαν” δυο F-16 και μάλιστα ότι πετούσαν πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα νησιά, διαφημίζει η ερντογανική προπαγάνδα. Και εμείς, τα κατεβάζουμε όλα αυτά αμάσητα. Βέβαια, τα ελληνικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρουν ότι δεν υπήρχε καμία παραβίαση από τουρκικά αεροσκάφη. Μόνο δυο “πιάστηκαν” στα ελληνικά ραντάρ να πετάνε πάνω από τουρκικό έδαφος, και ούτε καν πάνω από τη θάλασσα, μεταξύ τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών. Πετούσαν, δε, όπως όλα δείχνουν πάνω από τουρκικό έδαφος, απέναντι από Κω και Σύμη. Κάτι που αυξάνει τις υποψίες ότι μάλλον έψαχναν τους εναπομείναντες κομάντος. Πάλι καλά που κατάφεραν να τα σηκώσουν και αυτά τα δυο F-16, μετά τις μαζικές συλλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία. Η ίδια κατάσταση βέβαια υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό. Από την Παρασκευή, οπότε έγινε το πραξικόπημα, δεν έχει βγει ούτε ένα πλοίο του ΠΝ στο Αιγαίο. Μάλιστα, τώρα, τους κομάντος στο Αιγαίο, τους ψάχνουν σκάφη της Ακτοφυλακής και όχι του ΠΝ. Πάντως, οι πληροφορίες ότι έχουν γίνει καπνός 17 πολεμικά, είτε είναι μια ακόμη “μαϊμού” της ερντογανικής προπαγάνδας, είτε πραγματικά στην Τουρκία χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στην πραγματικότητα, ελάχιστα ενδιαφέρει τον Ερντογάν αν στρατιωτικοί θα περάσουν στην Ελλάδα. Το αντίθετο, θέλει να το χρησιμοποιήσει ως ένα επιπλέον επιχείρημα για να τους παρουσιάσει ως “προδότες”. Άλλωστε, ζητούν άσυλο στον χειρότερο “εχθρό” τους, τους Έλληνες. Άρα, πρόκειται για εθνική προδοσία. Τον ενδιαφέρει, όμως, να πάρει πίσω τους οκτώ της Αλεξανδρούπολης, για να διαφημίσει στο εσωτερικό ότι “γονάτισε” τους Έλληνες, άρα είναι ισχυρός όχι μόνον εντός, αλλά και σε όλη την περιοχή. Βέβαια, αν και όταν τους πάρει πίσω, ενδεχομένως θα κατασκευάσει τις κατηγορίες ότι μετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του, και ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Επίσης, δεν θέλει να περάσουν οι 25 στην Ελλάδα, διότι πρέπει να έχουν παραδειγματική τιμωρία αυτοί που έκαναν την επίθεση εναντίον του.
Κι εδώ, κάθονται και κοιτάζουν τον “κουμπάρο”, και σκέφτονται πόσο θα περιπλακούν τα πράγματα εάν έλθουν κι άλλοι από απέναντι, τη στιγμή μάλιστα που θέλουν όπως όπως να διώξουν μια ώρα αρχύτερα την καυτή πατάτα των οκτώ στην Τουρκία. Αντί δηλαδή να του ψήσουν λίγο το ψάρι στα χείλη, και να του δείξουν ότι, εάν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να το αποδείξει στη πράξη, και να σταματήσει να βάζει τον πρέσβη του να φωνασκεί μέσα στην Αθήνα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ότι πρέπει να τους δώσουμε πίσω, επειδή είναι πραξικοπηματίες. Με τέτοιες λογικές, και αυτούς τους 25 που κατά τα ερντογανικά ΜΜΕ, θέλουν να δραπετεύσουν στην Ελλάδα, καλύτερα θα είναι να τους εμποδίσουμε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ας σκεφτούν, όμως, όλοι αυτοί οι “καλοθελητές” της ελληνοτουρκικής φιλίας ότι και μόνον η εικόνα Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα ως ικέτες ασύλου, αποτελεί ανεπανόρθωτο επικοινωνιακό και ψυχολογικό πλήγμα για την γείτονα.
Είναι κατανοητό βέβαια ότι κι εμείς, εάν επρόκειτο για πραξικοπηματίες στην Ελλάδα, θα ζητούσαμε, πχ από την Ιταλία, εάν πήγαιναν εκεί, την έκδοσή τους. Και θα απαιτούσαμε να μας τους δώσουν. Θα τους έδιναν, όμως, σε μια Δημοκρατία με κανόνες, και όχι σε ένα αυταρχικό, ανατολίτικο καθεστώς, που προετοιμάζεται να ξαναφέρει τη θανατική ποινή. Κι' εδώ, “όταν είπαμε ισόβια, εννοούσαμε ισόβια”, δεν τους εκτελέσαμε, παρ' ότι ευθύνονταν για την κατάλυση της Δημοκρατίας, για πάρα πολλούς θανάτους, και κυρίως για το ξεπούλημα της Κύπρου.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: