Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το καθεστώς Τσίπρα δείχνει τα δόντια του με τις τηλεοπτικές άδειες

του Αδώνιδος Γεωργιάδη

Χθες είχαμε μία σημαντική εξέλιξη, ο αρμόδιος Επίτροπος απηύθηνε μία επιστολή, σε σκληρό ύφος, όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Υπουργό κ. Παππά, για το ότι προσπαθεί να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό που έδωσε το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην Digea, ότι περιορίζει αναιτίως την χρήση του τηλεοπτικού φάσματος και ότι προσπαθεί κατά παράβαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας να ελέγξει τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Για εμάς που ζούμε εδώ όλα αυτά είναι πασιφανή και έχουν πολλαπλώς καταγγελθεί και από τη Νέα Δημοκρατία και από άλλα κόμματα αλλά και από άλλους Φορείς.

Έρχεται όμως η επιστολή αυτή, που στην ουσία προειδοποιεί με Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μία κρίσιμη στιγμή, την ώρα που το ΣτΕ θα κρίνει επί της ουσίας το Νόμο του κ. Παππά, εξετάζοντας τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Έχει προηγηθεί η απόρριψη της σχετικής προσφυγής του Mega και ακολουθούν των υπολοίπων Σταθμών.

Χθες Το Βήμα κυκλοφόρησε με τίτλο: "Στήνουν Καθεστώς Τσίπρα" και αυτό πυροδότησε την αντίδραση της Κυβερνήσεως. Όμως ο εκδότης, αναφέρεται σε ένα πρωτοφανές γεγονός, ότι ο ίδιος έμαθε την δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών από την Δικαιοσύνη, λόγω Κυβερνητικών διαρροών και όχι από την ίδια την Δικαιοσύνη. Αυτό μάλιστα συνέβη την ίδια στιγμή, που άλλος εκδότης αντιπολιτευόμενης εφημερίδος, ο κ. Θέμος Αναστασιάδης, μαθαίνει και αυτός από διαρροές ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο του οποίου η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι επελέγησαν από την Κυβέρνηση με "βουτιά" στην επετηρίδα, του καταλόγισαν ένα δυσθεώρητο πρόστιμο παρά την αθώωση του στην ποινική διαδικασία. Είχε προηγηθεί ανάρτηση σε άλλη ιστοσελίδα με απειλές κατά του εισηγητού του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κάνει θετική, κατά το δημοσίευμα για τον εκδότη εισήγηση. Εάν όλα αυτά αληθεύουν, διότι τίποτε επισήμως δεν υπάρχει παρά μόνον διαρροές, τότε δημιουργείται πράγματι η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Δικαιοσύνη για να επιτύχει τους πολιτικούς της σκοπούς. Ίσως και η επίθεση Πολάκη στην Δικαιοσύνη, που σε οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση θα είχε οδηγήσει στην παραίτησή του, να μήν ήταν τίποτε άλλο παρά μία προειδοποίηση σε εκείνους τους Δικαστές που θα αρθούν στο ύψος του λειτουργήματός τους και δεν θα υποχωρήσουν στις όποιες Κυβερνητικές πιέσεις...

Ας ελπίσουμε ότι τίποτε απ´όλα αυτά δεν ισχύει και έχουμε μόνον περίεργες συμπτώσεις, όμως τώρα στο ΣτΕ, το Δικαστήριο με την μεγαλύτερη Δημοκρατική παράδοση κατά της όποιας Κυβερνητικής Αυθαιρεσίας θα σταματήσει η πλέον πρωτοφανής προσπάθεια στα μεταπολιτευτικά χρονικά, να ελέγξει μία Κυβέρνηση την Ελευθερία του Λόγου στην Ελλάδα. Εάν απλώς το ΣτΕ επιβεβαιώσει παλαιότερες του αποφάσεις για τον Αποκλειστικό ρόλο του ΕΣΡ στην έκδοση των τηλεοπτικών Αδειών, τότε ο νόμος του κ. Παππά θα είναι παρελθόν και η επιστολή του Επιτρόπου άνευ αντικειμένου, εάν για κάποιο λόγο το ΣτΕ ανατρέψει όλες τις σχετικές προηγούμενές του αποφάσεις, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιο θα είναι το σκεπτικό του και πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή.

Πάντα προτιμώ πάντως την προάσπιση των δικών μας ελευθεριών να την κάνουμε μόνοι μας χωρίς κάθε φορά να περιμένουμε από την Ευρώπη να μας σώσει.

Τέλος όσον αφορά στην αφήγηση της Κυβερνήσεως ότι πολεμάει την Διαπλοκή θα μου επιτρέψετε να γελάσω. Ως διαπλοκή η Κυβέρνηση Τσίπρα θεωρεί όσους την Αντιπολιτεύονται, διότι όσοι, και είναι αρκετοί αυτοί, έχουν συνταχθεί μαζί της μια χαρά δουλίτσες κάνουν... αυτό για να μήν μας θεωρούν και ανόητους. Είναι κάπως σαν την σχέση Σύριζα/Χρυσής Αυγής, την πολεμάνε μεν αλλά....ε αν είναι να ψηφίσει και τον εκλογικό τους νόμο δεν θα τους πουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι τους...Φαρισαίοι Υποκριτές!

* Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι Αντιπρόεδρος ΝΔ/ βουλευτής Β´ Αθηνών

g-adonis@otenet.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: