Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Καμπανάκι του κινδύνου για σοβαρό «εμφύλιο» διχασμό…

Σε επικίνδυνες ατραπούς εισέρχονται οι ΗΠΑ μετά τις δολοφονίες πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό επτά άλλων από ελεύθερους σκοπευτές(!) στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ντάλας. Μετά τα δύο περιστατικά δολοφονίας Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς σε Λουιζιάνα και Μινεσότα, η οργή έχει ξεχειλίσει και το φυλετικό μίσος γίνεται ανεξέλεγκτο.

Είναι φανερό ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, το οποίο δεν καλύπτεται από την φιγούρα του έγχρωμου Ομπάμα. Η Αμερική από κάτω βράζει, τα όσα συμβαίνουν με την κατίσχυση του αιρετικού Τραμπ στο ρεμπουπλικανικό κόμμα, η επιτυχία του σοσιαλιστή Σάντερς να κοντράρει στα ίσα την εκλεκτή του συστήματος Χίλαρι, το μακελειό στο Ορλάντο είναι σημεία μιας σειράς γεγονότων που δείχνουν ότι η αμερικανική κοινωνία σπαράσσεται από άγριες αντιθέσεις, οικονομικές, κοινωνικές, φυλετικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές, που η οικονομική κρίση τις οδηγεί σε όξυνση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ίσως διαφορετικά ονειρευόταν το τέλος της θητείας του, ως το θρίαμβο της πολιτικής της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τελικά, όμως, ίσως κληρονομήσει στον ή μάλλον στην διάδοχό του μια Αμερική που όπως γράφουν σήμερα οι αμερικανικές εφημερίδες θα ερωτοτροπεί με έναν διαρκή οιονεί εμφύλιο πόλεμο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=155699


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: