Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία μας χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία και αλήθεια

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία - πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Όπως επισήμανε, «χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα ενός ηγέτη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ταυτόχρονα η πολιτική ωριμότητα ενός λαού για να επιτευχθεί ομαλά αυτή η μετάβαση».

«Τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά έχει ανάγκη και τώρα η Δημοκρατία μας: σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι απαιτείται μια ηγεσία που κινείται πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικέ, μακριά από καιροσκοπισμούς και λαϊκισμό.

«Στις ημέρες μας όμως, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «αντί μεγάλων αποφάσεων αλήθειας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχουμε μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού που δεν οδηγούν πουθενά. Δεν λύνουν προβλήματα, προσθέτουν προβλήματα. Δεν δίνουν προοπτική, στερούν προοπτική».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το σαφές μήνυμα ότι «πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες εξουσίας», τονίζοντας ότι αποτελεί «θεμελιώδη προϋπόθεση για την εθνική επανεκκίνηση που χρειάζεται η πατρίδα»

«Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για μία ουσιαστική και όχι προσχηματική εθνική συναίνεση, όπως δικαίως την επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού μας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
enikonomia.grΜοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: