Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τι θα πάρει ο κόφτης από τις τσέπες μας όταν επιβληθεί

Τρέμουν στη σκέψη του «κόφτη» οι Έλληνες που θα δουν τα εισοδήματά τους να «σφαγιάζονται» εκ νέου καθώς από μισθούς και συντάξεις θα προέλθει το 60% των δαπανών που θα κοπούν σε περίπτωση ενεργοποίησης του.
Στο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Ευ. Τσακαλώτος ορίζεται ότι οι περικοπές μπορούν να φτάσουν στην τριετία 2017-2019 στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία δίνεται περιθώριο αποκλίσεων 0,2% λόγω του προσφυγικού.
Ειδικότερα, οι περικοπές θα προέρχονται:
Από τις συντάξεις κατά 15%
Από μισθούς και αποδοχές κατά 45%
Από καταναλωτικές δαπάνες κατά 19,3%.
Επιπλέον, το τεχνικό μνημόνιο περιλαμβάνει αναλυτική λίστα με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και όλες τις άλλες ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο υπερταμείο άμεσα, καθώς και ρήτρα για την απόφαση μεταφοράς άλλων ΔΕΚΟ. Επίσης με αυτό η κυβέρνηση δεσμεύεται για όλα τα μέτρα που έχει λάβει, για αναλυτικό πλέγμα φορολογικών–ασφαλιστικών ελέγχων αλλά και στόχων.
Ορίζεται επίσης ο νέος πολύ πιο αυστηρός μηχανισμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (5,5 δισ. ευρώ σήμερα). Υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει νέα καταβολή δόσης για την αποπληρωμή οφειλών αν δεν έχει εκκαθαριστεί προηγουμένως το 80% των οφειλών για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί τα ποσά από τους θεσμούς.
toxrima.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: