Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μητσοτάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Η εικόνα του ήταν ενός απερχόμενου πρωθυπουργού

"Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του και σε θράσος και σε κυνισμό", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προειδοποίησε "να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με την διαδικασία της αναθεώρησης".
Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με θέμα την Ελλάδα και την Ευρώπη μετά το Brexit, κατήγγειλε ως "άλλη μία φθηνή άσκηση ΣΥΡΙΖΑικής προπαγάνδας την προσπάθεια να καταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδας περίπου υπεύθυνη για τα capital controls" κι έκανε λόγο για “τακτική απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές”.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός είπε ότι 'τα έπραξε όλα καλά, δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε για ελάχιστη αυτοκριτική, ούτε για μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό που συνειδητά εξαπάτησε".
"Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε την πολιτική του", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "είναι αμετανόητος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού".
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ή χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν εικόνα "απερχόμενου πρωθυπουργού". που έχει πάρει πλήρες διαζύγιο από την πραγματικότητα και αυτό αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα κατήγγειλε"συνεχείς θεσμικούς τακτικισμούς που γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι", ενώ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο επανέλαβε ότι εγγυάται "μόνο την. ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια". Πρόσθεσε δε πως "στην πλημμυρίδα ψεύδους και λαϊκισμού ή ΝΔ θα αντιπροτάξει την γλώσσα της αλήθειας προς όλες τις κατευθύνσεις".
Αυτοσκοπός ή εξουσία

"Ή εξουσία είναι αυτοσκοπός για τον κ. Τσίπρα. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Ελλάδα. Το απέδειξε περίτρανα και στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη", πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τέλος υπογράμμισε ότι όποιος άκουσε χθες τον πρωθυπουργό αισθάνθηκε"μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της χώρας. Γιατί τα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή. Με περισσότερη φτώχεια, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανέργους και απογοήτευση για τους πολλούς.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: