Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η πρώτη μπαταριά στην Τουρκία από τα WikiLeaks…

Μεταξύ των σχετικών με την Τουρκία e-mails που δημοσίευσε το Wikileaks υπάρχουν και κάποια με τα οποία φαίνεται πως δίνονταν οδηγίες σε Παλαιστίνιους τρομοκράτες για το πώς θα καμουφλάρουν τις ρουκέτες τους ώστε να μην τις εντοπίζει η ισραηλινή Αεροπορία! Η σειρά των emails του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος ΑΚΡ δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία κατά του ισλαμιστή Ερντογάν.
Ο Ερντογάν αξιοποίηση το πραξικόπημα για να εξαπολύσει άγριο πογκρόμ εκκαθαρίζοντας το κράτος και τους θεσμούς από τους αντιπάλους του. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, ακόμα και με ηγέτες κρατών, το πραξικόπημα, ή τουλάχιστον η λίστα των προγραφών, ήταν ήδη έτοιμη από τον Ερντογάν για να εξοντώσει τους αντιπάλους του.
Από την αρχή που ανέβηκε στην εξουσία ο ισλαμιστής Ερντογάν εργάστηκε σκληρά για να ενισχύσει την εξουσία του με κάθε μέσο, φυλακίζοντας και διώκοντας δημοσιογράφους και όποιον του ασκούσε κριτική. Το Wikileaks φαίνεται πως αποφάσισε να αντεπιτεθεί στον Ερντογάν για τις επιθέσεις τους στη Δημοκρατία.
Ένα από τα e-mail που αποκαλύπτει έχει τίτλο: «Η πυραυλική τακτική μας στην Παλαιστίνη». Το e-mail έχει σταλεί από την Τουρκία, από κάποιον Οσμάν Κασταμονλού που όμως χρησιμοποιεί το όνομα ενός Τούρκου τραγουδιστή και δίνει συμβουλές πώς να καμουφλάρεται μια ρουκέτα ώστε να μην εντοπίζεται από τους Ισραηλινούς.
Το e-mail είχε σταλεί τον Αύγουστο του 2014 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ στη Γάζα, όταν κυριολεκτικά «έβρεχε» ρουκέτες προς το Ισραήλ: «Καλύψτε τη ρουκέτα με χαλί, τρεις φορές και μετά καλύψτε την ανάμεσα σε υαλοπίνακες με σκοπό την απορρόφηση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους και του ήχου της ρουκέτας ώστε να μην εντοπίζονται», γράφει. Άλλο e-mail γράφει πως οι ρουκέτες πρέπει να βάφονται γαλάζιες ή γκρίζες για να μην εντοπίζονται εύκολα.
Το προκλητικό της υπόθεσης είναι πως και τα δύο e-mails απεστάλησαν από το τουρκικό προεδρικό γραφείο και το γραφείο του αρχηγού του ΑΚΡ. Μέχρι προσφάτως η ηγεσία της Χαμάς έδρευε στην Τουρκία όπου η τουρκική ισλαμική κυβέρνηση του ΑΚΡ της παρείχε κάλυψη και υποστήριξη. Η εν λόγω αποκάλυψη πάντως λέει πολλά ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροσέγγισης Ισραήλ και Τουρκίας.
http://www.defence-point.gr/news/?p=156659

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: