Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ξαφά: Αν δεν ισχύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να παγώσει ο δανεισμός μας;

«Χρόνια σπατάλης... Οι κυβερνήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα λεφτά των φορολογουμένων επιδότησαν την ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας και των επιδοτήσεων με δανεικά από τις αγορές, και όταν τα δανεικά σταμάτησαν το οικοδόμημα κατέρρευσε»
|
«Πώς η κυβέρνηση δανείστηκε από τους εταίρους εάν αποδέχεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.

«Οι κανόνες της ΕΛΣΤΑΤ είναι ξεκάθαροι αν το χρέος είναι χαμηλότερο από αυτό που λενε οι στατιστικές πώς ζητάμε ελάφρυνση χρέους; και πώς ζήτησε η κυβέρνηση δάνειο βάσει ψευδών στοιχείων; Το δάνειο θα πρέπει να παγώσει τότε...» σχολίασε η κ. Ξαφά με αφορμή τη δίωξη Γεωργίου. «Η Eurostat δεν βάζει πια αστερίσκους και υποσημειώσεις στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» πρόσθεσε η οικονομολόγος.

«Τα στοιχεία (της ΕΛΣΤΑΤ) γίνονται αποδεκτά απ’ όλους... από την τρόικα, την Εurostat, το Ευρωκοινοβούλιο... να σταματήσει η γελοιότητα» ανέφερε δε.

Σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά αποτελεί παραλογισμό να έχουμε μπει στον έβδομο χρόνο μνημονίων και να πιστεύουμε ακόμη θεωρίες συνωμοσίας, αντί να βλέπουμε την πελατειακή διαχείριση της εξουσίας που έγινε από τις κυβερνήσεις.

«Χρόνια σπατάλης... Οι κυβερνήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα λεφτά των φορολογουμένων επιδότησαν την ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας και των επιδοτήσεων με δανεικά από τις αγορές, και όταν τα δανεικά σταμάτησαν το οικοδόμημα κατέρρευσε» παρατήρησε.

Σύμφωνα με την κ. Ξαφά η στοχοποίηση ενός τεχνοκράτη είναι βολική από κάποιους. «Οι πιστωτές δεν θεωρούν ανεκτές αστικές η ποινικές ευθύνες στελεχών ανεξάρτητων αρχών που εκτελούν το καθήκον τους όπως οι κ. Θεοχάρης και Σαββαΐδου» υπενθύμισε.



Πηγή: skai.gr

Η Μιράντα Ξαφά στον ΣΚΑΪ 100,3Η Μιράντα Ξαφά στον ΣΚΑΪ 100,3



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: