Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εκεί θα σας χτυπήσω …μήνυμα Πούτιν προς τη Δύση με ασκήσεις

Εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις που εμπλέκουν μεγάλο τμήμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε περιοχές μάλιστα που περιλαμβάνουν τις κρίσιμες περιοχές των συνόρων με την Ουκρανία και την Κριμαία, με αποτέλεσμα να είναι φυσιολογική η ανησυχία μήπως προετοιμάζεται κι άλλος γύρος συγκρούσεων που θα φέρει τις σχέσεις με τη Δύση στο χείλος της καταστροφής.
Οι ασκήσεις αυτές έθεσαν τη ρωσική Αεροπορία, τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις και τον ρωσικό Βόρειο Στόλο σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Την απόφαση κοινοποίησε μέσω δηλώσεων ο στενότατος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου και υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σoϊγκού.
Οι ασκήσεις αυτές που συμπίπτουν – όχι τυχαία – με την αναζωπύρωση του μετώπου της Συρίας και τις τουρκικές κινήσεις, καθώς επίσης και με το συνδεόμενο μέτωπο της Ουκρανίας που επίσης παρουσιάζει σοβαρή αστάθεια, θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου.
Με μια προσεκτική ματιά, οι ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν από τα σύνορα με την Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής, την Κριμαία και εκτεταμένες περιοχές που εκτείνονται από τα Ουράλια έως την κεντρική Σιβηρία, στόχο έχουν να υπενθυμίσουν στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ αρκετές από τις περιοχές που θα δέχονταν επίθεση με το επιχειρησιακό πλεονέκτημα να βρίσκεται, λόγω γειτνίασης, στη ρωσική πλευρά.
Παρόλα αυτά, στόχος της Ρωσίας παραμένει η εξεύρεση λύσης που θα εκτονώσει την κατάσταση σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον, μια επιδίωξη όμως που έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

defence-point.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: