Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η «ιερή συμμαχία» κρατάει τον Αλέξη στην εξουσία


Θα έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λόγους να θέλει να εγκαταλείψει την εξουσία, καθώς η αναμενόμενη ήττα στις εκλογές (με βάση την σημερινή εικόνα) θα θέσει αυτόν και τους συντρόφους του στο περιθώριο των εξελίξεων. Οι συμμαχίες που έχει κτίσει ο Αλέξης σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο είναι ακόμη ισχυρές κι όσο αυτές διατηρούνται δεν κινδυνεύει άμεσα…
Δεν τον ενοχλεί να κοπούν οι συντάξεις μερικές ακόμη φορές. Να βάλουν λουκέτο χιλιάδες εταιρείες και να οδηγηθούν στην λαιμητόμο της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Ξέρει ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να τον πιέσουν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μπορεί να καταρρεύσει δημοσκοπικά, αλλά αυτός δεν είναι ικανός λόγος γι’ αυτόν για να πάει σε εκλογές. Είναι γλυκιά η εξουσία για να την διαπραγματευτεί με το εκλογικό σώμα, όταν πιστεύει ότι με το επικοινωνιακό του χάρισμα μπορεί ανά πάσα ώρα να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους και να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα.
Εκείνο που πραγματικά τον κρατάει ακόμη όρθιο είναι οι συμμαχίες που έχει κτίσει με ντόπια οικονομικά συμφέροντα και με το λεγόμενο αντιμνημονιακό κομμάτι της Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει σε εκλογές, εκτός κι αν τον εγκαταλείψουν οι σύμμαχοί του. Αν σπάσει το γαϊτανάκι αυτής της Αριστερής διαπλοκής.
Οι πιθανότητες, πάντως, για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές. Η πραγματικότητα είναι ότι ο
Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να εκφράσει την νέα κεντροαριστερά και σε αυτή του την προσπάθεια βρίσκει σημαντική βοήθεια εντός και εκτός συνόρων. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας.
Γιατί, λοιπόν, να πάει ο Αλέξης σε εκλογές; Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες είναι μαζί του. Πολιτικοί από την Δεξιά ως την Αριστερά τον βλέπουν ως νέο εθνάρχη και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βλέπουν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνουν την επιρροή τους στην χώρα.
Εκείνο που πραγματικά θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως την σημερινή εικόνα της κυριαρχίας είναι η κατάσταση της Οικονομίας. Είναι το μοναδικό σημείο που θα ανάγκαζε κάποιους από τους σημερινούς συμμάχους του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξουν την στάση τους και να εγκαταλείψουν την «ιερή συμμαχία». Αυτό έχει μία σημαντική πιθανότητα να συμβεί.
Ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος και γι’ αυτό εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση κι ας νομίζουν στου Μαξίμου ότι θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν τον κόσμο. Ο κόσμος ξέρει ότι του είπαν ψέματα, αφού το βλέπει στην καθημερινότητά του. Όσο κι αν διαμαρτύρονται, όμως, οι ψηφοφόροι, οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους ακούσουν. Έχουν βουλώσει τα αφτιά τους, καθώς είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην εξουσία. Η πίεση, λοιπόν, πρέπει να ασκηθεί στους συμμάχους του Αλέξη. Σε όλους εκείνους από το επιχειρηματικό και πολιτικό πεδίο που κρύβονται στο παρασκήνιο και επιτρέπουν στον Αλέξη να είναι ακόμη ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός, παρά την έντονη δυσαρέσκεια του λαού. Να τους εξαναγκάσουν να αφήσουν το παρασκήνιο και να βγουν στο προσκήνιο. Να πάρουν θέση καθαρή και ξάστερη. Και ας αναλάβει πλέον ο καθένας τις ευθύνες του.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: