Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Επίθεση με μολότοφ στην Ιερά Σύνοδο

Επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info δεν υπάρχουν τραυματισμοί αλλά έχουν καταστραφεί δυο οχήματα.









Για το γεγονός έχει ενημερωθεί ο Αρχιεπίσκοπος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η αναρχική ομάδα «Μαύρη Φλόγα» είχε αναλάβει την ευθύνη για τις μπογιές που πετάχτηκαν στην εκκλησία του Αγ.Βασιλείου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια καθώς και στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής επί της οδού Ακαδημίας, αναφέροντας:
«Προβήκαμε σ΄αυτή την ενέργεια με αφορμή την εκκένωση των τριών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη καθώς και με το γκρέμισμα του ορφανοτροφείου με εντολή Ανθιμου».

Δήλωση Γεροβασίλη για την επίθεση

«Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία» και σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

ΝΔ: Βέβηλος συμβολισμός. Να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος στην κάλυψη στους αντιεξουσιαστές

 Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών. Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας».
«Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές», πρόσθεσε.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/epithesi-me-molotof-stin-iera-sunodo


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: