Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Προσπαθούν απελπισμένα να διχάσουν τη ΝΔ

Σε νέο άνοιγμα στο λεγόμενο «καραμανλικό στρατόπεδο» στη ΝΔ προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος εξήρε τη «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για μια «σαφώς ηπιότερη διακυβέρνηση», σχολιάζοντας «πως δεν ήταν η ΝΔ του Καραμανλή η ΝΔ του κ. Βορίδη και του Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν κάνει στροφή στη ΝΔ προς λαϊκίστικη κατεύθυνση. «Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιες άλλες φωτεινές νησίδες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα ΚΕΠ στην περίοδο Σημίτη, και κάποιες άλλες στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Προφανώς και ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται εκτός γραμμής. Στη στρατηγική Τσίπρα να διχάσει τη ΝΔ κινείται γι’ αυτό και η ξεκάθαρη στήριξη στους Καραμανλικούς. Προσπαθεί
για ακόμη μια φορά δηλαδή να προσελκύσει ψηφοφόρους από τη δεξιά παράταξη στη λογική «ο Καραμανλής ήταν καλός πρωθυπουργός, πιο ήπιος ενώ ο Σαμαράς ήταν… ακροδεξιός και δεν σας ταιριάζει να τον στηρίζετε. Γι’ αυτό… ψηφίστε Τσίπρα».

Με την καινοφανή αυτή λογική υφάρπαξαν την ψήφο από μια μεγάλη μερίδα της ΝΔ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας και πόσοι από αυτούς είναι σήμερα κοψοχέρηδες το ξέρουμε καλά. Ωστόσο, ορισμένοι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα παρά το γεγονός ότι μόνη ελπίδα να τους πάρει και να τους σηκώσει ο ελληνικός λαός είναι η Νέα Δημοκρατία.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η άποψη του κ. Ζαχαριάδη όχι γιατί είναι κανένας σοβαρός πολιτικός που μπορεί να κάνει και σοβαρές αναλύσεις. Αλλά γιατί αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ και την στρατηγική που ακολουθεί το Μαξίμου.

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης ήταν ακραίοι αλλά μην ξεχνάμε ότι παρέδωσαν τη χώρα το 2014 με την οικονομία σε ανάπτυξη και με φως στο βάθος του τούνελ. Ο Καραμανλής που είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία την παρέδωσε χρεοκοπημένη. Κι αν είναι κάτι που θα μπορούσαν να συμφωνούν και οι Συριζαίοι με τους υποστηρικτές της περιόδου 2004-2009 είναι ότι με δανεικά λεφτά μπορείς να κάνεις όση κοινωνική πολιτική θέλεις. Η λογική του «λεφτά υπάρχουν» δηλαδή που και την περίοδο του Ανδρέα και την περίοδο του Σημίτη και την περίοδο του Καραμανλή βαφτίζεται… κοινωνική ευαισθησία, ασχέτως αν χρεώνει και τα δισέγγονα.

Αυτή είναι η διαφορά του νοικοκύρη κι εκείνου που νομίζει ότι με το να πουλάει κοινωνική πολιτική αλλά να διαλύει τη χώρα για 100 χρόνια είναι καλύτερο για την Ελλάδα.

Κι ευτυχώς που υπάρχουν Ζαχαριάδηδες να μας θυμίζουν ποιοι είναι με ποιους. Και ποιοι προσέφεραν στην πατρίδα και ποιοι την ξεπουλάνε.


antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: