Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η υπόθεση με τις άδειες έχει αρχίσει και βρωμάει επικίνδυνα

Σίγουρα η περίπτωση Αλαφούζου δεν είναι και η πιο διάφανη σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Και σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα σχετικά με τα 50 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν αλλά δεν δικαιολογούνται.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας, είτε για τον Σκάι, είτε για παλιότερες εμπλοκές του με τα μονοπύθμενα πλοία, είτε γιατί είναι Παναθηναϊκός, έχει πολλές αντιπάθειες. Και βεβαίως θα πρέπει να ερευνηθεί κάποτε πώς το 1999 μπήκε η Καθημερινή στο Χρηματιστήριο ενώ είχε περιουσιακά στοιχεία τα... πλοία του εφοπλιστή. Όλα αυτά είναι λόγος για να γίνεται σκληρός έλεγχος και σ΄ αυτόν και σε κάθε άλλον επιχειρηματία ή εφοπλιστή που κρύβει πολλά.
Όμως, η καλοκαιρινή δέσμευση των λογαριασμών του για μια υπόθεση που αφορά την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2012 «βρωμάει» περισσότερο κι από το... πετρέλαιο που κάποτε χυνόταν από τα μονοπύθμενά του. Εντελώς ξαφνικά κι ενώ βρίσκεται σε τελική φάση η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, η εφορία μεγάλου πλούτου (η οποία έχει βεβαίως πολιτικό προϊστάμενο) αποφασίζει να ανακινήσει ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να έχει γίνει οποιαδήποτε άλλη στιγμή; Τώρα τέλειωσε ο έλεγχος ή τώρα κάποιος έδωσε εντολή να «τελειώσουν» τον καναλάρχη που τα έχει βάλει με την κυβέρνηση;
Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός, πολλώ δε μάλλον του Αλαφούζου. Όμως, πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη μέση το οποίο δείχνει την καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης. Κι εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Παππάς έχει ήδη μοιράσει τις άδειες, τι τον θέλει τον φερετζέ της νομιμότητας; Τη μια παρεμβαίνει και λέει ότι το Mega θα κλείσει, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Την άλλη χτυπά τον Σκάι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί και τώρα ανοίγει τις ντουλάπες με τους σκελετούς του Αλαφούζου ενώ θα μπορούσε να το έχει κάνει νωρίτερα. Ποιος άραγε ακολουθεί;
Και τι θέλουν να μας πείσουν; Ότι οι υπόλοιποι που διεκδικούν άδειες είναι «άμωμες παρθένες»; Η αγορά βοά για έναν υποψήφιο καναλάρχη που δεν πληρώνει ούτε μισθούς και επιδόματα αδειών αλλά θέλει να επενδύσει εκατομμύρια.
Για άλλον ακούγονται πολλά βρώμικα κόλπα για το πώς βγαίνει το χρήμα ή πώς μπορεί να ξεπλυθεί αν είναι βρώμικο. Για έτερο βοά η πιάτσα ότι έχει πλάτες στελεχών της κυβέρνησης και παίρνει εγγυητικές χωρίς να τις δικαιούται, για να μην πούμε για περίεργες, νταβατζίδικες συμβάσεις.
Υπάρχουν δε κι άλλες περιπτώσεις καναλιών που χρωστούν πολλά εκατομμύρια όπως το Mega αλλά διεκδικούν άδεια. Γιατί; Για να μοιραστούν μια φαγωμένη πίτα;
Κανείς δεν τους ελέγχει αυτούς; Μόνο το χρήμα και ποιος θα δώσει τα περισσότερα είναι το «εικόνισμα» του κ. Παππά;
Η υπόθεση με τις άδειες έχει αρχίσει και βρωμάει επικίνδυνα. Είτε πρέπει κάποιος να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, είτε πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να λειτουργεί σαν... Ερντογάν και να ανοίγει και να κλείνει κανάλια.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: