Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Αμερικανική Εισβολή στη Β Συρία …..χαράζουν σύνορα οι ΗΠΑ στη Β Συρία.. δημιουργούν άτυπα no fly zone στη Hasaka…..ομολογούν εμπλοκή αεροσκάφους τους με συριακό..

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: Συριακό Su-24 βομβάρδισε κοντά στις αμερικανικές και της συμμαχίας Ειδικές Δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία
Συριακό Su-24 βομβάρδισε κοντά στις αμερικανικές και της συμμαχίας Ειδικές Δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία πιο νωρίς αυτή τη βδομάδα ανέφερε σήμερα το Πεντάγωνο και δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε αμερικανικό αεροσκάφος να επιχειρήσει απάντηση. EΜΠΛΟΚΗ.
Αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τις κουρδικές δυνάμεις στη Hasakah την Πέμπτη είπε ο Marine Maj. Adrian Rankine-Galloway,εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου. Οι Δυνάμεις της Συμμαχίας ειδικών επιχειρήσεων, που διαδραμάτιζαν ρόλο στρατιωτικού συμβούλου στους κούρδους και άραβες μαχητές που είναι γνωστοί ως Syrian Democratic Forces,ήταν στην περιοχή αλλά κανένας από τους άνδρες τους δεν τραυματίστηκε.Σύμφωνα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί κούρδοι σκοτώθηκαν. Το περιστατικό προκάλεσε την κριτική του Πενταγώνου.

Ο Rankine-Galloway είπε ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη θα υπερασπίζονταν τις συμμαχικές δυνάμεις στο έδαφος και ότι οι συριακές δυνάμεις “θα πρέπει να μην παρεμβαίνουν”με επιχειρήσεις στην περιοχή.Διαμορφώνουν μια άτυπη NO FLY ZONE.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη έφθασαν όταν τα συριακά έφευγαν.. Ο Rankine-Galloway είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επικοινώνησαν με τους Ρώσους ομολόγους τους μέσα από τους προκαθορισμένους διαύλους επικοινωνίας που εξασφαλίζουν την αποφυγή τυχόν περιστατικού μεταξύ των 2 χωρών στην περιοχή. Όταν οι ρώσοι ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν πλησίον των συμμαχικών δυνάμεων δεν είναι δικά τους οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια “μάχη περιπολίας στον αέρα ,” είπε ο Rankine-Galloway.
Ενώ ο ίδιος δεν διευκρίνισε  από που απογειώθηκαν τα αμερικανικά αεροσκάφη διατηρείται το ενδεχόμενο τα F-15 να σηκώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, τοπικές δυνάμεις στο έδαφος προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το συριακό αεροσκάφος μέσω μιας  διεθνώς αναγνωρισμένης ραδιοσυχνότητας αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.
Η ΗΠΑ έκτοτε έχουν εντείνει τις εναέριες περιπολίες στην περιοχή δηλ. τις πτήσεις μαχητικών για να διασφαλίσουν την προστασία των συμμαχικών τους δυνάμεων επί τους εδάφους σύμφωσαν με αξιωματούχους.  .washingtonpost. 19.8.16
dimpenews.com

Πεντάγωνο: στείλαμε αεροσκάφη μας στη Hasaka για να προστατεύσουμε τους κούρδους συμμάχους μας

Παραδοχή αμερικανών.Αεροσκάφη της αμερικανικής συμμαχίας στάλθηκαν κοντά στη ΝΑ πόλη της Συρίας Χάσακα για να προστατεύσουν τις συμμαχικές δυνάμεις επί εδάφους και σε απάντηση του βομβαρδισμού από συριακά αεροσκάφη είπε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Captain Jeff Davis.
.Είπε  ότι αεροσκάφη της συμμαχίας έφτασαν στην περιοχή την ώρα που τα μαχητικά του συριακού κράτους έφευγαν.Reuters 19.8.16
«Αυτό έγινε ως ένα μέτρο για την προστασία των συμμαχικών δυνάμεων, » δήλωσε ο Jeff Davis. Οι  (YPG) είναι βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της ISIS. »Καταστήσουμε σαφές ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη θα υπερασπιστούν τα στρατεύματα στο έδαφος, αν απειληθούν. »  τόνισε.Dailymail
Eπίσης υποστήριξε ότι στάλθηκαν περισσότερες δυνάμεις κοντά στην Hassaké για να διασφαλιστεί η προστασία των μαχητών.
Χθες το απόγευμα πολλές ήταν οι αναφορές ότι μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας που διευθυνεται από τις ΗΠΑ πετούν πάνω από την πόλη της Hasaka προσφέροντας κάλυψη στους κούρδους συμμάχους τους και δεσμεύοντας τα συριακά παρακολουθώντας τα συριακά αεροσκάφη.

Το Συριακό ΓΕΣ καταγγέλει τις προβοκάτσιες των κούρδων στη Ηasaka κι εκφράζει την αποφασιστικότητα του να τις αντιμετωπίσει

Ειδικές τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στο Χαλέπι.Σκοτώθηκαν 13 μέλη τους από την Hezbollah



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: