Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Φεύγουν οι Άραβες επενδυτές

Στο όριο να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη επενδυτικά χώρα στον αραβικό κόσμο βρίσκεται η Ελλάδα μετά την επιθετικότητα που δείχνει η κυβέρνηση στην επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" η κωλυσιεργία ως προς τα επενδυτικά σχέδια του Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι αλλά και η δίωξη εις βάρος του ομίλου του για την επένδυση της Ζακύνθου φαίνεται να σκληραίνουν τη στάση όχι μόνο του εμιράτου, που δίνει τον βηματισμό για όλες τις επενδύσεις στον Αραβικό Κόλπο αλλά και του συνόλου του αραβικού κόσμου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ μεγάλος ήταν ο προβληματισμός κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Λιβάνου στο ξενοδοχείο Caravel την περασμένη Τρίτη εκ μέρους των πρέσβεων χωρών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα του Αραβικού Κόλπου, για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και η χώρα αντιμετωπίζει τον εμίρη.

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρθηκαν σε "επικίνδυνη κατάσταση", ενώ πρέσβης σημαντικής χώρας της περιοχής σχολίασε λέγοντας "είναι πλέον επικίνδυνες οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Το να ζεις και να δραστηριοποιείσαι πλέον σε αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο".

Πολλοί πρέσβεις μάλιστα φέρονται να έχουν στείλει μηνύματα στις πατρίδες τους και σε όσους ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην Ελλάδα ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατά των συμφερόντων τους' και ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται "ποινικοποίηση των επενδύσεων".

Τα παραπάνω δείχνουν σαφώς τη ζημιά που έχει γίνει στη χώρα που φαίνεται και απο το ότι ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφη Αλ Θάνι έδωσε πρόσφατα εντολή να αλλάξουν τα σχέδια του με αποτέλεσμα να μην επισκεφθεί για τα Χριστούγεννα την Ελλάδα όπως είχε προγραμματίσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ενόχληση των Καταριανών προκύπτει και από το ότι γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες με σημαντικές δραστηριότητες στο εμιράτο ενημερώθηκαν από επίσημους εκπροσώπους του αραβικού κράτους ότι θα πρέπει να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.
liberal.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: