Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα Μητσοτάκη προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις κατά του «καταστροφικού» ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο προς όλες τις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» που στέκονται «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει», Στο ίδιο πάνελ με τον πρόεδρο της ΝΔ βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό - αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι και το νόημα του αποψινού καλέσματος του συγγραφέα. Η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος της χώρας», η οποία, όπως είπε, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο, στην εποχή του «μετα-λαϊκισμού».


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Παγουλάτου

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα «να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας», καυτηριάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει να διανύσει για να φτάσει εκεί που ήταν το 2014, «οπότε και ήταν σαφής η βελτίωση όλων των δεικτών». Υποστήριξε ότι το 2015 η χώρα βρέθηκε μία ανάσα από τον ιστορικό της εκτροχιασμό, έξω από τους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ δήλωσε ότι «στεκόμαστε απέναντι στον λαϊκισμό, από όπου κι αν προέρχεται». Είπε επίσης ότι «η ωρίμανση της κοινωνίας μόνο πρόσφατα επήλθε», εκτιμώντας ότι «ίσως μοναδικός τρόπος ήταν η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής που επέφερε».
Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, με άλλο αφήγημα, που να θέτει στο επίκεντρο την αποτελεσματικότητα του κράτους και την ανταγωνιστικότητα «κόντρα στον λαϊκισμό γύρω από τις παρεμβάσεις στο χρέος, οι οποίες είναι δεδομένες και δρομολογημένες».
Εκτίμησε ότι το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θα πρέπει να κινητοποιήσει την κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έκανε λόγο για «ανυπολόγιστη βλάβη στη χώρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σηματοδότησε η συμφωνία του 2015». Χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την «ανεκτικότητα» των εταίρων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου στο μέλλον με άλλη κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για το χρέος ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι έχει καθυστερήσει και θα σηματοδοτήσει ένα 4ο μνημόνιο. «Θα είναι κάτι λιγότερο από το 10% της κολοσσιαίας παρέμβασης που σημειώθηκε στο ελληνικό χρέος το 2012», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συμφώνησε με την ανάγκη για συστράτευση των  «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» και υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του το τέρας της αντιμνημονιακής υστερίας που εξέθρεψε».
athensvoice.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: