Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ: Δεν έχουμε καμία δουλειά με την Ελλάδα - Θέμα της Γερμανίας

Υπέρμαχος του απομονωτισμού από τα ευρωπαϊκά και διεθνή μέτωπα, της «ελληνικής υπόθεσης» περιλαμβανομένης, έχει δηλώσει στο παρελθόν ο θριαμβευτής των αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. 

«Εγώ θα κρατούσα κάποιες αποστάσεις… Δεν θα μπλεκόμουν και πολύ» είχε τονίσει τον Ιούλιο του 2015 για το «ελληνικό ζήτημα» στο Fox Business ο Τραμπ. «Έχουμε αρκετά προβλήματα… Η Γερμανία θα το επιλύσει.» σημείωσε. 

«Μην ξεχνάτε ότι η όλη ‘‘ευρωϋπόθεση’’ (εννοεί την ΕΕ) δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ. Σχημάτισαν μια ομάδα για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή, πολύ δυνατή. Θα άφηνα τη Γερμανία να χειριστεί (σ.σ το ελληνικό ζήτημα)» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε δε ότι «αν η Γερμανία δεν επιλύσει ‘’την ελληνική υπόθεση’’ τότε θα παρέμβει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν».  «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα σώσει την κατάσταση αν δεν το κάνει η Γερμανία» παρατήρησε. 

Aπό την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Τραμπ Μάικ Πενς είχε διερωτηθεί αν «οι Δημοκρατικοί θέλουν να μάς κάνουν μία χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα».

Πάντως, τo Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει τη φημολογία για προβληματισμό της Αθήνας από τον θρίαμβο του Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. «Η σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα (εξωτερική πολιτική, χρέος) δεν αλλάζει» επέμειναν κυβερνητικές πηγές. 

skai.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: