Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το βίντεο-μήνυμα του Ομπάμα στην Ακρόπολη που ανέβασε ο Λευκός Οίκος


Το δικό του μήνυμα στέλνει μέσα από βίντεο, το οποίο ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο βιντεοσκόπησαν οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ακρόπολη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι ο τρόπος για να καταλάβει κάποιος καλύτερα την Ελλάδα και την κουλτούρα της. Τους λόγους του Περικλή.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ:

"We view ourselves as part of a community of nations that can...lift up what's best in humanity" —@POTUS in Athens


"Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να είμαι Πρόεδρος είναι ότι έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω συχνά και να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους.

Είναι σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια αλλά και για να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας. Πίσω μας βρίσκεται ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη. Εδώ την Αθήνα αναπτύχθηκαν τόσες ιδέες όπως η Δημοκρατία, η έννοια του πολίτη.

Όταν επισκέπτεται κανείς ένα τέτοιο μνημείο μπορεί να καταλάβει καλύτερα την Ελλάδα και τη δυτική κουλτούρα, που εξηγεί τους λόγους του Περικλή, τι συνέβη με τους προγόνους μας και είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του Προέδρου των ΗΠΑ να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι υπάρχουν κουλτούρες, παραδόσεις, κληρονομιές , μνημεία που είναι πολύτιμα και έχουμε μάθει από αυτά.

Κι έτσι στέλνεται ένα μήνυμα στον πλανήτη ότι είμαστε μέρος μίας αδελφωμένης ανθρωπότητας και μία κοινωνία εθνών, τα οποία μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να λύσουν προβλήματα και να ανακαλύψουν ό,τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα".


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: