Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Financial Times: Deal Πούτιν-Τραμπ… με σφραγίδα Κίσιντζερ

Τι συμβαίνει ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ; Το ερώτημα αυτό πλανιόταν πάνω από τις αμερικανικές εκλογές. Τώρα που ο κ. Τραμπ κέρδισε την προεδρία, το ερώτημα για τη σχέση του με τον Ρώσο ηγέτη αποκτάει παγκόσμια σημασία.
Οι δηλώσεις του κ. Τραμπ είναι συχνά αντιφατικές και συγκεχυμένες. Αλλά όσον αφορά τη Ρωσία, έχει υπάρξει αρκετά συνεπής και ξεκάθαρος. Θεωρεί τον κ. Πούτιν έναν ισχυρό ηγέτη, άξιο θαυμασμού και θέλει να δει μια σημαντική βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.
Όπως το έθεσε πρόσφατα ο κ. Τραμπ: «Δεν θα ήταν σπουδαίο αν τα πηγαίναμε καλά με τη Ρωσία;». Η Αμερική του Τραμπ είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κλείσει ένα ντιλ με τη Ρωσία του Πούτιν. Αλλά ποιο θα είναι το ντιλ αυτό; Θα παρουσιάσω αυτό που θεωρώ ως πιο πιθανό σενάριο.
Οι ΗΠΑ θα βάλουν τέλος στη διαμάχη για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Αν και η Αμερική μπορεί να μη συμφωνήσει στην επίσημη νόμιμη ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, θα την αποδεχτεί ως τετελεσμένο γεγονός. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα άρουν τις οικονομικές κυρώσεις.
Οι Αμερικανοί θα εγκαταλείψουν οποιαδήποτε ιδέα για ένταξη της Ουκρανίας ή της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Η ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στη Βαλτική θα επιβραδυνθεί ή θα διακοπεί. Ως αντάλλαγμα σε αυτές τις μεγάλες παραχωρήσεις, η Ρωσία αναμένεται…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1465706/ntil-poytin-tramp-me-sfragida-kisingker.html


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: