Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Mέρκελ σε Τραμπ: Φέρεις παγκόσμια ευθύνη - Συνεργασία βάσει δημοκρατικών αξιών

Για στενή συνεργασία, άλλα στη βάση δημοκρατικών θεμελιωδών αξιών έκανε λόγο την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας μήνυμα με πολιτικές αιχμές στον Ντόναλντ Τραμπ στην συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. 

«Δεν υπάρχει χώρα με την οποία έχουμε τόσο στενή σχέση όσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όποιος κι αν ηγείται αυτής της αχανούς χώρας, με την τεράστια οικονομική της δύναμη, τις στρατιωτικές της προοπτικές, την πολιτιστική της επιρροή, φέρει μια ευθύνη που γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. 

«Οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι το άτομο που θα φέρει αυτή την ευθύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Γερμανία και ΗΠΑ έχουν κοινές αξίες: Δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμός για το νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών πεποιθήσεων. Στη βάση αυτών των αξιών, προσφέρω στον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, μια στενή συνεργασία» επισήμανε η Μέρκελ. 

Πηγή:skai.gr


Αμηχανία στις Βρυξέλλες για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ 


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: