Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις θέλει ο Φιγιόν: Το κράτος δεν έχει δουλειά στις επιχειρήσεις

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να πάρει πίσω τα κεφάλαια που μένουν ακίνητα σε επιχειρήσεις όπου έχει μετοχές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

Ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα ληφθούν τα μέτρα που θα αφορούν επιχειρήσεις όπου «δεν χρησιμεύει απολύτως τίποτα στο κράτος» να διατηρεί συμμετοχή σε εταιρείες. Μιλώντας σε συνάντηση με τον δήμαρχο και τους συμβούλους στην περιοχή Σαρτ της Γαλλίας είπε χαρακτηριστικά:
«Πρέπει να ξαναδούμε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα που επενδύουμε στις υποδομές».
Απαντώντας στα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων ο κ. Φιγιόν απάντησε:

«Μπορούμε να κάνουμε πολλές οικονομίες, καταρχήν από τις θέσεις στο δημόσιο και να επενδύσουμε μαζικά στις τεχνολογίες, στους νέους τρόπους εργασίας. Αυτό κάνουν οι επιχειρήσεις και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύεται να κάνει το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε ο υποψήφιος, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών.
«Αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές, θέλω να περάσω ένα πενταετές συμβόλαιο με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να γίνουν οικονομίες, πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι αβάσταχτοι τοπικοί φόροι. Πρέπει να απελευθερώσουμε την διαχείριση του προσωπικού και να απελευθερώσουμε την οργάνωση των Δήμων. Το λάθος που γίνεται στη χώρα μας είναι ότι το σύστημα διευθύνεται πάντα από πάνω. Ο υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει ότι οι Δήμοι θα είναι όλοι ίδιοι. Αλλά οι μεγάλοι Δήμοι και οι κοινότητες δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες δομές. Δεν θέλω πια το κράτος και οι περιφερειάρχες να έχουν την τελευταία λέξη για την οργάνωση των δήμων και κοινοτήτων και να κατασκευάζουν παράλογα σχέδια», πρόσθεσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: