Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Παρέμβαση Κομισιόν προς Τουρκία: Σεβαστείτε τα σύνορα της Ελλάδας

- "Έσπασε" την πολιτική των... ίσων αποστάσεων η Κομισιόν!
- Μήνυμα στην Άγκυρα να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ε.Ε.
- Σταματήστε τις παραβιάσεις, διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας
- Να αποφεύγει κάθε είδους τριβή, απειλή ή ενέργεια που στρέφεται κατά κράτους μέλους της Ένωσης

Χρειάστηκε να απειλήσει την ίδια την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων και ελεύθερη διέλευση των προσφύγων για να σταματήσει η Κομισιόν την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να στείλει μήνυμα στην Τουρκία πως όταν παραβιάζει, δια θαλάσσης ή από αέρος τα σύνορα της Ελλάδας, παραβιάζει και αυτά της Ευρώπης!

Έστω και αργά, αυτό έγινε σήμερα Παρασκευή (02.12.2016), μια μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου, για την κυριαρχία της Τουρκίας στα Ίμια από το... 1996 (!), την αντίδραση της Αθήνας και την ειρωνική απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ πως... «αυτή ήταν πάντα η στάση μας».

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κα Κοτσιγιάντσις.Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: