Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τα «ορφανά» της λαϊκίστικης αριστεράς... ξαναχτυπούν

Είχαμε πιστέψει ότι τα «ορφανά» της λαϊκίστικης αριστεράς (αν και δε νομίζουμε ότι υπάρχει και σοβαρή αριστερά) είχαν εξαφανιστεί. Ότι τους είχε πάρει χαμπάρι ο κόσμος και αν δε γέλαγε μαζί τους, τουλάχιστον τους είχε απορρίψει.

Όμως, φαίνεται ότι ο λαϊκισμός, η καφρίλα, η τζάμπα διαμαρτυρία και τα διάφορα «κινήματα» της πλάκας θα βρίσκουν στην Ελλάδα πεδίο για να δράσουν. Έτσι, είδαμε από τη μια τον Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα να εισβάλουν σε δικαστήριο και να προπηλακίζουν συμβολαιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν πλειστηριασμούς.

Και είδαμε και την πρώην συντρόφισσά του Ζωή Κωνσταντοπούλου να μπουκάρει με το κίνημα «δεν πληρώνω» στη ΔΕΗ και να απαιτεί να έχουν και κουβέντα μαζί της τα στελέχη της Επιχείρησης. Δεν φτάνουν δηλαδή διάφοροι Σκουρλέτηδες στην κυβέρνηση που έχουν απαξιώσει την εταιρεία για να την πουλήσει ο Τσίπρας για ένα κομμάτι ψωμί, θα έχουμε τώρα και τη Ζωή να δημιουργεί επεισόδια.

Η πλάκα είναι άλλη. Στην περίπτωση των πλειστηριασμών, είναι γνωστό ότι δεν βγαίνει στο σφυρί καμιά πρώτη κατοικία. Βγαίνουν κυρίως περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας για μεγαλο-οφειλέτες. Στην περίπτωση της «μπούκας» του Λαφαζάνη π.χ. εμποδίστηκε ο πλειστηριασμός βιομηχανικών χώρων και αποθηκών για ποσό κατάσχεσης 400 χιλιάδων ευρώ. Όχι για τη συνολική οφειλή που είναι πολλαπλάσια. Κάποιος επιχειρηματίας λοιπόν είτε δεν είχε να πληρώσει είτε δεν γουστάρει να πληρώσει τα δάνεια και τα χρέη του και του κάνουν κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων. Τι πιο λογικό δηλαδή; Ούτε κανένας κακομοίρης θα χάσει το σπίτι του για 1.000 ευρώ, ούτε καμιά άλλη εξωφρενική περίπτωση υπάρχει. Μάλιστα, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς σπιτιών τους τελευταίους μήνες βγαίνουν στο σφυρί οικόπεδα, αποθήκες, μαγαζιά κ.λπ. Καμιά αναλγησία επομένως, αλλά μια λογική κατάσταση σε ένα σοβαρό κράτος. Εκτός κι αν ο Λαφαζάνης και η παρέα της αριστεράς πιστεύουν ότι πρέπει να παίρνουμε δάνεια και να μην τα πληρώνουμε ποτέ.

Ή πρέπει να μην πληρώνουμε φόρους γιατί κάποιο άλλο κορόιδο θα τους πληρώσει ώστε να έχουμε έστω και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

Ομοίως και η κ. Κωνσταντοπούλου με το νέο κίνημα «δεν πληρώνω» που εμφανίστηκε ξανά. Δεν είναι τα κινήματα που έμπαινε μπροστά ο Αλέξης, αλλά παρόμοια και για να λέμε την αλήθεια, δεν άλλαξε η Ζωή και ο Λαφαζάνης. Τις ίδιες παλαβομάρες έλεγαν, τις ίδιες λένε, ο Τσίπρας άλλαξε.

Όμως, κάποτε πρέπει αυτή η καφρίλα να σταματήσει με τους «δεν πληρώνω γιατί δεν γουστάρω». Δεν μπορεί να είναι κάποιοι άλλοι τα θύματα της δήθεν ακτιβιστικής δράσης ορισμένων ημίτρελων που το παίζουν αριστεροί με ξένα κόλλυβα. Δεν μπορεί να πληρώνουν κάποιοι άλλοι και οι κύριοι αριστεροί να γίνονται «προστάτες» των μπαταχτσήδων.

Νομίσαμε ότι γλιτώσαμε από αυτούς αλλά μάλλον οργανώνονται για να ξαναχτυπήσουν και να κάνουν και πάλι την Ελλάδα... μπορντέλο. Εντάξει, να προστατέψουμε τους αδύναμους και τους χτυπημένους από την κρίση. Όχι, όμως, και τα λαμόγια που την εκμεταλλεύονται. Και όχι με μπροστάρισσα την Ζωή που έχει ζήσει στα πούπουλα.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: