Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Άδ. Γεωργιάδης: «Παραμύθια τα αντίμετρα που για να εφαρμοστούν πρέπει να πιαστεί 5,5% πλεόνασμα»

Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

«Εάν οι εκλογές γίνουν «γρήγορα» θα υπάρχει απαραίτητος χρόνος για να «γυρίσουμε» την οικονομία, να επαναδιαπραγματευτούμε τους στόχους και ν’ αλλάξουμε πάρα πολλά από αυτά τα μέτρα, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν ο κ. Τσίπρας μείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση και τότε οι συνταξιούχοι θα χάσουν τη σύνταξη τους».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr, ο αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αναφορικά με το τι θα κάνει θα κάνει το κόμμα του, ως προς τα μέτρα – αντίμετρα που θα κληθεί να εφαρμόσει ως ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην Υπουργός εξήγησε: «Ό,τι ψηφίζεται δε μπορείς μονομερώς να το καταργήσεις. Εάν όμως με τους ξένους κάνεις μία καινούρια συμφωνία, μπορείς φυσικά να την αλλάξεις» και τόνισε: «Αυτό που λέμε εμείς είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει ένα άλλο μίγμα πολιτικής, με μείωση κρατικών δαπανών, με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και με μείωση των φόρων. Όλα αυτά, με στόχο να αυξηθεί η ανάπτυξη και να διεκδικήσουμε από τους ξένους, διαφορετικά μέτρα. Αυτό λέμε. Όμως χρειάζεται χρόνος. Αν π.χ. οι εκλογές γίνουν Σεπτέμβριο του 2018, τότε δεν προλαβαίνεις σ’ ένα τρίμηνο να το κάνεις αυτό. Αντίθετα, αν γίνουν σύντομα οι εκλογές, τότε προλαβαίνεις, να επαναδιαπραγματευτείς τους στόχους».

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας και απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να κρύβεται πιθανότατα κάποια «παγίδα» είτε για τον Έλληνα φορολογούμενο είτε για την ελληνική κοινωνία είτε για την ίδια την Ελλάδα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε:
«Δεν έχουμε δει αναλυτικά τη συμφωνία, μέχρι στιγμής. Όταν τη δω, θα μπορώ να σας μιλήσω υπεύθυνα. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκείνο που μπορώ να σας είναι πως τα μέτρα αυτά, είναι τα χειρότερα που έχουν έρθει μέχρι και σήμερα. Για να καταλάβετε: Λένε για τις δώδεκα μειώσεις των συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλες οι προηγούμενες μειώσεις, στο σύνολό τους, ήταν 8 δις €. Όλες οι μειώσεις των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, των δύο μνημονίων του 3ου και του 4ου, είναι 10 δις €. Δηλαδή, οι μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλε η συγκυβέρνηση, είναι ήδη μεγαλύτερες, από ό,τι εκείνες που είχαν γίνει από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτό το λέω ως παράδειγμα, για να γίνει κατανοητό, το μέγεθος της ζημιάς που έγινε το 2015 και το 2016».

Για το ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι, που ενδεχομένως να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απάντησε: «Δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας, παρά μόνον και όταν πλησιάζει στην 1η Ιανουαρίου 2019. Τότε φυσικά, που δε θα θελήσει, να δει ο συνταξιούχος πως του έχουν μειώσει τη σύνταξη. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δε θα κάνει εκλογές το 2019. Αλλά, θα προσπαθήσει να μείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία, το 2018».

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών, ήταν ρητά κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχουν αντίμετρα. Αυτά είναι παραμύθια. Για να εφαρμοστούν να αντίμετρα πρέπει να πιαστεί 5,5% πλεόνασμα στο σύνολό τους. Είναι αδύνατο να πιαστεί το 5,5%»

Στο «καίριο» θέμα για το τι περιμένει από την εξεταστική για την υγεία, ο Πρώην Υπουργός, απάντησε αποστομωτικά: «Περιμένω την απόλυτη δικαίωση μου. Θα δείτε θα τους κοπούν και τα γελάκια… και τα παραπολιτικά… κι όλα. Στο τέλος θα αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να πει πως ήμουν ένας πάρα πολύ καλός Υπουργός Υγείας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδη στο zougla.gr:



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: