Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης για Ιβάν Σαββίδη: Αναδεικνύεται η νέα διαπλοκή στο πρόσωπο του


Για την στάση της ΝΔ απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον Alpha.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έλεγε ψέματα, όταν μιλούσε για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», κατηγορώντας τον ότι έφερε ένα τέταρτο μνημόνιο στην χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο ακόμη και αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Μητσοτάκης για Σαββίδη: Δεν θα δεχθώ εκβιασμούς«Δεν θα επιτρέψω να Ουκρανοποιηθεί η πολιτική ζωή στη χώρα. Η ΝΔ δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται από κανέναν.»
διεμήνυσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση της διαγραφής προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.
Κάνοντας λόγο για καινούργια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «θα πρέπει να ντρέπονται για ό,τι έφεραν στη Βουλή, έφεραν χαριστική τροπολογία για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία από την πίσω πόρτα...»

Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης:
«Ενα χρόνο ζητάμε να κλείσει η αξιολόγηση. Η καθυστέρηση έχει πρόσθετο κόστος και δικαιωθήκαμε δυστυχώς. Κάποια από τα νέα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι δανειστές, είναι το κόστος της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης του κ.Τσίπρα. Είναι ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Πριν 4 μήνες έλεγε ο κ.Τσίπρας ότι δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα. Τέσσερις μήνες μετά φέρνει μέτρα 3,6 δισ. Ευρώ. Αυτά τα νέα πρόσθετα μέτρα αποδεικνύουν ότι είναι αναξιόπιστος.

Εμείς λέμε ότι το κράτος έχει μια συνέχεια αν γίνουμε κυβέρνηση. Τα πλεονάσματα είναι υπερβολικό βάρος και το έχω θέσει εντός και εκτός Ελλάδος, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να τα αντέξει για πολλά χρόνια. Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να θέσει νέο σχέδιο. Έχει μια χώρα δεσμευμένη με πλεονάσματα. Δεν μπορούμε να πάμε μακριά, όσο είναι στην εξουσία, η ανέχεια θα αυξάνεται για την κοινωνία.

Το πως θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα. Θα έχουμε διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Εμείς δεν θα συνεχίσουμε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, θα μαζέψουμε τις ΔΕΚΟ, θα έχουμε κάθε δικαίωμα να παρέμβουμε στο σκέλος των εσόδων με την μείωση φορολογίας. Σε συνεννόηση με τους δανειστές, πιστεύω στην καλή διάθεση. Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που δεν συμφωνεί μαζί μου.

Στις μεταρρυθμίσεις είμαστε αξιόπιστοι, όπως και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Σε αυτά δεν πιστεύει ο κ.Τσίπρας, είναι μια εγκλωβισμένη κυβέρνηση. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας.

Ερχεται να κόψει και την 12η και την 11η σύνταξη ενώ υποσχόταν 13η και 14η σύνταξη. Το Ευρωδικαστήριο απέρριψε αγωγές Ελλήνων συνταξιούχων για περικοπές συντάξεων.

Γιατί σήμερα μέρος του πλεονάσματος δεν μπορεί να γυρίσει στην οικονομία; Αν είναι να μειωθεί το αφορολόγητο, ο εισαγωγικός χαμηλός συντελεστής πρέπει να είναι κάτω από 20%.

Η ΔΕΗ θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Δεν ψηφίζουμε ούτε τα νέα μέτρα, ούτε τα "αντίμετρα". Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές των πολύ σκληρών μέτρων που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση

Το 0,5% από την υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία

Τα νέα μέτρα πλήττουν τους ασθενέστερους. Πρέπει νάχουμε πλεόνασμα 4,5% για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;

Δεν υπογράφουμε καμιά δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Δεν θα υπογράψουμε τα νέα μέτρα, ακόμη κι αν ζητήσουν κάτι τέτοιο οι δανειστές από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανάπτυξη 2,7%. Με το ζόρι θα έχουμε ανάπτυξη 1%. Προτεραιότητα έχουν οι νέες θέσεις εργασίας για εμάς.

Είμαστε από διαφορετικούς κόσμους με τον κ.Τσίπρα. Εμείς θα φέρναμε καλύτερο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Ο κ.Τσίπρας δεν πήρε τίποτα.

Το αίτημα για αλλαγή πολιτικής είναι επίκαιρο. Θα οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν είναι μόνο η οικονομία...Είναι η παιδεία, είναι η ασφάλεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: