Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Δυσαρέσκεια για Σαββίδη στις Βρυξέλλες

Η διείσδυση του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στα ελληνικά πράγματα, και στις μπίζνες αλλά και στην πολιτική και μάλιστα σαν ταύρος εν υαλοπωλείο, έχει αρχίσει να μην αρέσει στις Βρυξέλλες. Η πρόσδεση του «Πόντιου» στο άρμα του Βλ. Πούτιν έχει προκαλέσει ήδη στην Κομισιόν αντιδράσεις και οι πληροφορίες λένε ότι «τον ψάχνουν». Όπως «ψάχνουν» και τη σχέση του με την κυβέρνηση. Διότι δεν μπορεί από τη μια να κλείνει ο Τσίπρας deal με τους δανειστές και από την άλλη να παίζει παιχνίδια με τη Μόσχα.

Η ηχηρή παρουσία του Σαββίδη στα πολιτικά πράγματα, οι αγορές που έχει κάνει στην Ελλάδα, τα σχέδιά του για απόκτηση μέσων ενημέρωσης έχουν προβληματίσει τους Ευρωπαίους καθώς πιστεύουν ότι πρόκειται για «δάκτυλο» Πούτιν. Με έναν «τσάρο» με τον οποίο οι σχέσεις δεν έχουν αποκατασταθεί, κάτι που φάνηκε και από την επίσκεψη Μέρκελ η οποία δεν στάθηκε ικανή να γεφυρώσει το χάσμα.

Καθόλου τυχαία δεν είναι επίσης η σημερινή συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν με τον τελευταίο να βρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους. Στις Βρυξέλλες κάθονται και σκέπτονται «πώς είναι δυνατόν να συμμαχεί ο Πούτιν με τον Σουλτάνο και την ίδια στιγμή ο πρώτος να στέλνει «δικό τους άνθρωπο», εν προκειμένου τον Ιβάν Σαββίδη, να κυριαρχήσει στα επιχειρηματικά δεδομένα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που στα δανεικά των Ευρωπαίων στηρίζεται.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Σαββίδης ενδεχομένως να μην είναι επιθυμητός από μερίδα των Βρυξελλών και γι' αυτό θα τον βάλουν στο στόχαστρο.

Κι από την άλλη, απορία γεννά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα (που σιώπησε από χθες για τη συνέντευξη του Ιβάν του τρομερού) έχει αρχίσει να «παίζει» και πάλι σε διπλό ταμπλό. Και με τον ρωσικό παράγοντα και με τους δυτικούς. Και από το «ξανθό γένος» δεν είδαμε και πολλά χαΐρια, τουλάχιστον προς το παρόν «ανήκομεν εις την Δύσιν». Εκτός κι αν υπάρχουν ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ θύλακοι που σκέπτονται μια νέα στροφή στη Ρωσία με τον Σαββίδη να είναι ο πολιορκητικός κριός.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: